Ζάκυνθος

Ενίσχυση των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας με 54 € το στρέμμα ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Το αίτημα για οικονομική βοήθεια στους σταφιδοπαραγωγούς έχει γίνει εδώ και πολλούς μήνες προς την κυβέρνηση, καθώς τα προβλήματα από τον καιρό και την οικονομική συγκυρία είναι δυσβάσταχτα για τους αγρότες. Γι’ αυτό και ζητούσαν ενίσχυση ώστε να καλύψουν τις ζημιές γιατί η τιμή πώλησης για τους παραγωγούς δεν έφτανε να καλύψει όλες τις ανάγκες.

Χθες ανακοινώθηκε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισε να δώσει την οικονομική βοήθεια που είναι 54,7 € ανά στρέμμα.

Συγκεκριμένα έγιναν γνωστά τα ακόλουθα:  Eγκρίθηκε  από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά και αναπληρωτή Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη μέτρο στήριξης  που αφορά στην ενίσχυση των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας προκειμένου να αναπληρωθεί η απώλεια εισοδήματος που υπέστησαν λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Το ποσό των 4,7 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκε θα δοθεί, μέσω de minimis, σε 5.909 παραγωγούς που βρίσκονται στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων και καλλιεργούν 85.823 στρέμματα κορινθιακής σταφίδας.

Το ποσό που αναλογεί ανά στρέμμα είναι 54,7 ευρώ. Με το μέτρο αυτό  δίνεται λύση σε ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *