Ελλάδα

Ενισχύονται οι ένοπλες δυνάμεις με μαχητικά αεροσκάφη, φρεγάτες και 15.000 οπλίτες

Στην τουρκική προκλητικότητα και τον τρόπο που θα θωρακιστεί η άμυνα της χώρας στον αμυντικό τομέα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Thessaloniki Helexpo Forum ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «ήρθε η ώρα να ενισχύσουμε τις Ενοπλες Δυνάμεις ως παρακαταθήκη για την ασφάλεια της χώρας», ανακοινώνοντας έξι εμβληματικές -όπως είπε- αποφάσεις που πολλαπλασιάζουν την ισχύ τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα των ελληνικών όπλων:

. Άμεση προμήθειας μίας μοίρας 18 αεροσκαφών Rafale προς αντικατάσταση παλαιών τύπου Mirage 2000

2. Πρόγραμμα ναυπήγησης 4 νέων φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό και ο εκσυγχρονισμός των 4 ΜΕΚΟ, κλάσης «ΥΔΡΑ».

3. Προμήθειας Αντιαρματικών για τον Στρατό, νέων τορπίλων για το Ναυτικό και αντιαεροπορικών για την Πολεμική Αεροπορία.

4. 15.000 προσλήψεις ανδρών και γυναικών σε όλα τα όπλα σε βάθος 5ετίας. Ταυτόχρονα θα έρθουν αλλαγές στην θητεία αλλά και την εκπαίδευση, με τους οπλίτες να λαμβάνουν πιστοποιημένες ικανότητες.

5. Ενίσχυση της Αμυντικής Βιομηχανίας. Μετά τα ναυπηγεία Ελευσίνας, που πλέον έχουν μπει αμερικανικά κεφάλαια μέσω της ΟΝΕΧ, ακολουθούν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά με στρατηγικό επενδυτή, η ΕΛΒΟ και μετατροπή της ΕΑΒ σε κέντρο συντήρησης αεροσκαφών.

6. Ψηφιακή θωράκισης της χώρας με ενίσχυση της ηλεκτρονικής της αποτρεπτικής ισχύς, έναντι κάθε απειλής

Απευθυνόμενος στην Άγκυρα, ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα πως «μόνο ο επίλογος των προκλήσεων μπορεί να γίνει ο πρόλογος των συζητήσεων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *