Κοινωνία

Ενεργοποιείται ο Δήμος για την έκδοση της νέας Κανονιστικής μετά την επιβολή προστίμων

Τα μέλη της Ομάδας Εργασίας που έχει συσταθεί για την νέα Κανονιστική Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου  Ζακύνθου αλλά μέχρι πρότινος παρέμενε ανενεργή, ενεργοποιεί και πάλι η δημοτική αρχή με σκοπό να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος συζητήσεων για αλλαγές και βελτιώσεις στο υφιστάμενο πλαίσιο που αφορά την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων και τις κατασκευές.

Αν και αντίστοιχες πρωτοβουλίες είχε αναλάβει η δημοτική αρχή πριν από λίγους μήνες και μάλιστα  φορείς όπως το Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος είχαν υποδείξει τους εκπροσώπους τους όπως είχε ζητηθεί, το ζήτημα παρέμενε στον «πάγο» μέχρι τώρα που ο Δήμαρχος με πρόσκληση προς τα μέλη της Ομάδας Εργασίας προγραμματίζει την πρώτη συνάντηση αυτή τη Δευτέρα.

Η ομάδα εργασίας αποτελείται από εκπροσώπους των επιχειρηματιών και των εμπόρων, από υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και από δημοτικούς συμβούλους και θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 το μεσημέρι της Δευτέραςστο Πνευματικό Κέντρο.

Η επικαιροποίηση της Κανονιστικής Κοινόχρηστων Χώρων που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το 2017 επανήλθε στο προσκήνιο με αφορμή και το ζήτημα των προστίμων που επιβλήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για παράνομες κατασκευές. Θυμίζουμε πως το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την επιβολή προστίμων που βεβαιώθηκαν μετά από ελέγχους που έγιναν το 2019.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *