Από τις πιο σημαντικές εξελίξεις για το Τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου που λειτουργεί στη Ζάκυνθο είναι η επικείμενη ενεργειακή αναβάθμιση, που θα επιτευχθεί μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος και ήδη ανακοινώθηκε επίσημα τις προηγούμενες ημέρες.
Η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου Κατερίνα Καμπάση δήλωσε στον -Ε- ότι θα δείξουν πως πρέπει να λειτουργούν τα κτίρια ώστε να έχουμε όλοι ένα καλύτερο μέλλον
Για την ενεργειακή αναβάθμιση στο Τμήμα Περιβάλλοντος η κ. Καμπάση είπε ότι θα γίνει ως εξής:
«Η πρόταση του Ιονίου Πανεπιστημίου κατατέθηκε στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα υποδομές, μεταφορές, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2014-2020 και εγκλίθηκε. Αφορά 329 χιλιάδες ευρώ και προβλέπει την εγκατάσταση κτιριακού φωτοβολταϊκού συστήματος το οποίο θα λειτουργεί σε καθεστώς ενεργειακού συμψηφισμού. Ακόμα προβλέπεται η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με χαμηλής ενεργειακής απόδοσης και την προμήθεια ενός ηλεκτρικού επιβατηγού οχήματος ώστε οι καθηγητές να κάνουν τις μελέτες στο πεδίο».
Σύμφωνα με πληροφορίες απόψε θα βρίσκεται στη Ζάκυνθο οπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου καθηγητής Ανδρέας Φλώρος που θα ασχοληθεί με όλα τα θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί.