Quantcast

Γνώμες

Εμείς και η καραντίνα

Οι τραγικές διαστάσεις που λαμβάνει και στη χώρα μας η πανδημία οδηγεί τη χώρα και την οικονομία σε νέες μεγάλες περιπέτειες.

 Ο οικονομικός αντίκτυπος του Lockdown μπορεί να είναι ελεγχόμενος,  αν κρατήσει τρεις εβδομάδες, όπως έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση αλλά θα καταστεί ανεξέλεγκτος, αν και παρ’ ελπίδα κρατήσει τρείς μήνες.  

Ο Πρωθυπουργός ήταν πολύ σαφής σε αυτά που είπε χθες στη Βουλή και δεν παρέλειψε να εκφράσει την αγωνία του για τις εξελίξεις. Αλλά και οι πολιτικοί αρχηγοί που τον ακολούθησαν στο βήμα του ομιλητή, παρά την κριτική που άσκησαν στην κυβέρνηση, ήταν στην πλειοψηφία τους ανήσυχοι και προβληματισμένοι για τον τρόπο και τα μέσα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να ελεγχθεί ο κορονοϊός.

 Κατά συνέπεια η αγωνία που εξέφρασαν οι πολιτιςκοί αρχηγοί δεν είναι παρά η αγωνία όλων των σώφρονων συμπολιτών μας για τι θα ακολουθήσει στη χώρα τις επόμενε ημέρες και εβδομάδες.

  Η αλήθεια είναι ότι όλοι εμείς οι απλοί πολίτες που καθημερινά ξυπνάμε με χίλιες έγνοιες και ξεκινάμε το πρωινό με την εκπλήρωση διαφόρων υποχρεώσεων, ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο κοντά μας είναι ο κίνδυνος και πόσο εύκολα μπορούμε να γίνουμε φορείς μετάδοσης του ιού δίχως καν να το γνωρίζουμε.

 Πάντα στο μυαλό μας γυροφέρνει η ευθύνη αλλά συχνά μας έρχεται στο νου, η επόμενη σκέψη ότι όλα αυτά μπορούν να συμβούν στους άλλους και όχι σ’ εμάς τους ίδιους. Και με αυτή την επιπόλαιη προσέγγιση συνεχίζουμε το καθημερινό “τρέξιμο” ξεχνώντας κάπου τη μάσκα μας, αδιαφορώντας για το ποιοί και πόσοι θα μας πλησιάσουν και συζητώντας με πολλούς και διάφορους, σαν να μην τρέχει τίποτα.

 ΄Ετσι κυλά ακόμα η καθημερινότητα γύρω μας κι ας στέλνουμε μηνύματα στο γνωστό αριθμό ότι δήθεν πάμε για άσκηση ή για ψώνια, ή για φάρμακα ενώ στην ουσία κάνουμε  ότι μπορούμε για να μην κλειστούμε στο σπίτι, όπως μας συνιστούν οι ειδικοί.

Όμως έτσι δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουμε με τον κορονοϊό αγαπητοί φίλοι. Χρειάζεται μεγαλύτερη ευαισθησία στο πρόβλημα περισσότερη προσοχή στις οδηγίες και πολύ πιο αυστηρή πειθαρχία, στα όσα μας λένε οι ειδικοί. 

Αν θέλουμε να μην ζήσουμε χειρότερες καταστάσεις…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *