Κοινωνία

Ελληνική Λύση: Ερώτηση στη βουλή για τις χωματουργικές εργασίες σε βιότοπο Ζακύνθου

Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων Ζακύνθου, περιβαλλοντική οργάνωση καταγγέλλει ότι διεξάγονται χωματουργικές εργασίες στον βιότοπο της χελώνας και ειδικότερα σε αμμοθίνες στο Καλαμάκι Ζακύνθου. Κατά την ανακοίνωσή της, «επί 20 περίπου ημέρες εκτελούνται απρόσκοπτα χωματουργικές – επιχωματικές εργασίες στο τμήμα του κεντρικού δρόμου Καλαμακίου – Λαγανά, απέναντι από τον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου Ζακύνθου… Εκεί βρίσκεται μπουλντόζα εντός των αμμοθινών.

Πλησίον της και παράλληλα με τον δρόμο για 50 μέτρα βρέθηκαν σωροί φερτών υλικών (μπάζα) με τα οποία επιχωματώθηκαν οι αμμοθίνες και κατέστρεψαν με εναπόθεση φερτών υλικών (γλίνες) τη μοναδική λωρίδα, όπου μπορούν να κινούνται οι πεζοί, σε μήκος 50 μέτρων…». Εν συνεχεία, στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά για τη σκοπιμότητα της παράνομης δραστηριότητας στη συγκεκριμένη ανακηρυγμένη περιοχή NATURA, προστατευμένη με διατάγματα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε να μας ενημερώσετε, εάν υπέπεσε στην αντίληψη των Αρμοδίων Υπηρεσιών η αναφερόμενη δραστηριότητα κι αν ναι, επενέβησαν ενεργώντας δεόντως, βάσει των κείμενων διατάξεων, προκειμένου να διακόψουν την όποια παράνομη δραστηριότητα και να επιβάλλουν τις ανάλογες κυρώσεις, λαμβάνοντας επιπρόσθετα υπόψη σας ότι οι εν λόγω αμμοθίνες βρίσκονται εντός του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, το οποίο διέπεται υπό ειδικό καθεστώς προστασίας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *