Ελλάδα Κόσμος

Ελλάδα και Τουρκία, σε πρώτη ζήτηση στη Βρετανία, μετά την καραντίνα στην Ισπανία – Αύξηση αναζητήσεων για την Ζάκυνθο

Η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Ρόδος και η Ζάκυνθος είδαν το μερίδιό τους να αυξάνεται στις αναζητήσεις κατά 24%

Η ζήτηση για διακοπές στην Τουρκία και την Ελλάδα στην Βρετανία, έχει αυξηθεί καθώς οι Άγγλοι αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, αφού η κυβέρνηση επέβαλε καραντίνα σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ισπανία.

Τα τελευταία δεδομένα αναζήτησης από το icelolly.com δείχνουν ότι η Τενερίφη, η Μαγιόρκα και η Κόστα Μπλάνκα διατήρησαν τις τρεις πρώτες θέσεις αναζήτησης την περασμένη εβδομάδα, αλλά έπεσαν μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης αργά το Σάββατο.

Οι περιοχές της Αττάλειας και της Κέρκυρας είχαν και οι δύο περισσότερες αναζητήσεις από την Τενερίφη την Κυριακή.

Η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Ρόδος και η Ζάκυνθος, είδαν το μερίδιό τους να αυξάνεται στις αναζητήσεις κατά 24% από βδομάδα σε βδομάδα, αποκαλύπτουν τα στοιχεία.

Οι αναζητήσεις για αναχωρήσεις τελευταίας στιγμής για τον Αύγουστο σημείωσαν «μεγάλη αύξηση» μαζί με μια αύξηση στο ενδιαφέρον για τις διακοπές του 2021, με αξιοσημείωτες αυξήσεις για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούλιο.

Τα αποτελέσματα φαίνεται να δείχνουν την αποφασιστικότητα των καταναλωτών να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι, σε αντίθεση με τις κυβερνητικές προειδοποιήσεις ότι τα μέτρα καραντίνας θα μπορούσαν να εισαχθούν γρήγορα εάν οι χώρες προορισμού εμφανίσουν αυξημένα επίπεδα Covid-19.

Ο επικεφαλής ταξιδιωτικών συμφωνιών του Icelolly.com, Chris Webber, δήλωσε: «Τα νέα για την αλλαγή της κατάστασης στην FCO από την Ισπανία και την ανάγκη καραντίνας είχαν άμεσο αντίκτυπο στις αναζητήσεις.

Προορισμοί όπως η Τενερίφη και η Μαγιόρκα έπεσαν κάτω από τη λίστα με τις περισσότερες αναζητήσεις την Κυριακή.

Οι άνθρωποι έχουν ήδη αρχίσει να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, με την Τουρκία και τα ελληνικά νησιά να αναζητούν αυτές τις αναζητήσεις. Ο Αύγουστος 2020 εξακολουθεί να έχει υψηλή ζήτηση».

Το ενδιαφέρον για διακοπές δέκα διανυκτερεύσεων αυξήθηκε για πρώτη φορά σε λίγες εβδομάδες, αν και οι αναζητήσεις για διακοπές επτά διανυκτερεύσεων σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση μεριδίου από βδομάδας σε βδομάδα.

ΠΗΓΗ:WWW.MONEY-TOURISM.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *