Quantcast

Γνώμες

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ 1821

Η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης του 1821.

Εν μέσω πανδημίας και με πολλά προβλήματα γύρω μας, που δεν μας αφήνουν περιθώριο να αφουγκραστούμε τα μηνύματα της ιστορίας, όπως υπό άλλες συνθήκες θα θέλαμε. 

Παρά ταύτα ο εορτασμός, έστω και υπό τους περιορισμούς της πανδημίας, πρέπει να συνεγείρει το πανελλήνιο και να αναπτυχθεί σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης.

Ειδικότερα εμείς εδώ στη Ζάκυνθο, στον τόπο που οι πρόγονοί μας φιλοξένησαν τους κυνηγημένους επαναστάτες της Ρούμελης και του Μωριά και συνέδραμαν οικονομικά και διπλωματικά για την επιτυχία του αγώνα, έχουμε την υποχρέωση να δώσουμε το ανάλογο μήνυμα στη νέα γενιά, πέρα και πάνω από οποιοσδήποτε άλλες προτεραιότητες.

Τις τελευταίες δεκαετίες η ιδεολογική σύγχιση ορισμένων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, ανάμεσα σε πολλά άλλα έπληξε, και την εικόνα της ελληνικής επανάστασης.  Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να αφήσουμε άλλο να συνεχιστεί.

Το 1821 είναι η αφετηρία του κράτους – έθνους και αυτό δεν πρέπει ποτέ να το λησμονούμε, ιδιαίτερα στις μέρες μας που οι απειλές πολέμου εκτοξεύονται με τόση μεγάλη ευκολία, από τους διαχρονικούς εχθρούς μας.

Υπό την προϋπόθεση ότι η πανδημία σε λίγο καιρό θα υποχωρήσει, ας προετοιμαστούμε να θυμίσουμε στον κόσμο την εθνική ομοψυχία και το πνεύμα της θυσίας που κυριάρχησε στην διάρκεια της επανάστασης του 1821, για να δημιουργηθεί η νέα σύγχρονη Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *