Ζάκυνθος

Εκτός της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ ο Δήμος για την απαλλαγή τελών σε πληγείσες επιχειρήσεις

Ένα σημαντικό ζήτημα αναδεικνύουν επιχειρηματίες της Ζακύνθου ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού του Δήμου Ζακύνθου για το 2021 και αυτό αφορά τον υπολογισμό των τελών φωτισμού και καθαριότητας.

Επιστολή της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων στο ΥΠ.ΕΣ κάνει λόγο για “χάος” στους Δήμους

Πιο συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπόψη τις κρατικές αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί για την απαλλαγή επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημίας από τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, σημειώνουν πως επιχειρώντας να εισάγουν τα στοιχεία τους στην ειδική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ, διαπιστώνουν πως ο Δήμος δεν έχει ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρά το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει τις σχετικές αποφάσεις εδώ και πολλούς μήνες.

Στον Ερμή έχουν φτάσει οι αντιδράσεις επιχειρηματιών που διαπίστωσαν με απογοήτευση την παραπάνω εξέλιξη και είδαν την ειδοποίηση “ Ο Δήμος Ζακύνθου δεν έχει ενεργοποιημένες τις σχετικές αιτήσεις στην πλατφόρμα”

Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι πως το θέμα είχε τεθεί ακροθιγώς σε μια τις τελευταίες συνεδριάσεις της Οικονομικής Συζήτησης, όταν θέμα συζήτησης ήταν η εκ των υστέρων απαλλαγή επιχειρηματιών από τέλη παρεπιδημούντων λόγω της πανδημίας, ωστόσο δεν είχαν δοθεί συγκεκριμένες απαντήσεις για την λειτουργία της πλατφόρμας από τις Οικονομικές Υπηρεσίες.

Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι πως το θέμα είχε τεθεί ακροθιγώς σε μια τις τελευταίες συνεδριάσεις της Οικονομικής Συζήτησης, όταν θέμα συζήτησης ήταν η εκ των υστέρων απαλλαγή επιχειρηματιών από τέλη παρεπιδημούντων λόγω της πανδημίας, ωστόσο δεν είχαν δοθεί συγκεκριμένες απαντήσεις για την λειτουργία της πλατφόρμας από τις Οικονομικές Υπηρεσίες.

Τα παραπάνω ερωτήματα είναι πολύ πιθανό να τεθούν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , καθώς πολλοί επιχειρηματίες έχουν κάνει ¨κρούση” σε μέλη του Συμβουλίου ζητώντας ενημέρωση.

Γ. Αγαλιανός: Να στηριχθούν οι επιχειρήσεις για να στηριχθεί η Οικονομία

Μιλώντας πρόσφατα στο ραδιόφωνο του Ερμή, ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανάδραση Γιάννης Αγαλιανός., υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων δεν πρέπει να γίνει για λόγους ψηφοθηρικούς αλλά για λόγους ουσίας, ενώ θύμισε τις προτάσεις που έχουν ήδη γίνει από τους συμβούλους του συνδυασμού του για ελαφρύνσεις σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί.

“Παρά την βοήθεια που έχει λάβει ο Δήμος από την Κυβέρνηση, οι πολίτες δεν έχουν καταλάβει καθόλου την συμπαράσταση του Δήμου στις δύσκολες στιγμές που περνάει/. Για μας το ζήτημα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου είναι το μείζον, είτε αφορά τα λαπ τοπ για τα παιδιά είτε αφορά την στήριξη των ατόμων που βρίσκονται στην ανεργία. Θα έπρεπε να στηρίξουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα όσο δαπανηρό και αν ήταν” σημείωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανάδραση, τονίζοντας πως Δήμοι σε όλη την Ελλάδα αναλαμβάνουν σημαντικές πρωτοβουλίες, χωρίς κάτι τέτοιο να είναι υποχρεωτικό ή να είναι κυβερνητική οδηγία.

“Την έλλειψη κοινωνικής πολιτικής από το Δήμο, όχι μόνο δεν την αντιλαμβάνομαι αλλά και την κατακρίνω” υποστήριξε ο κ. Αγαλιανός, σημειώνοντας πως στήριξη χρειάζεται και για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που στηρίζουν την οικονομία του νησιού μας.

“Η οικονομία της Ζακύνθου στηρίζεται στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία χρειάζεται στήριξη και αυτή δεν είναι μια πρόταση ψηφοθηρίας ή λαϊκισμού αλλά πρόταση ουσίας για την πραγματική αντιμετώπιση του προβλήματος και την ανάπτυξη. Πως αυτές οι επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν αύριο για να αποδώσουν πλούτο στο Δήμο μας;” αναρωτήθηκε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *