Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου «Αληθώς», μας προσκαλεί στην Έκθεση Χαρακτικής της αείμνηστης Άριας Κομιανού στην Ενορία του Μπανάτου, δίπλα από τον Ι. Ν. Παναγούλας.
Η αφιερωματική αυτή έκθεση θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι, αρχίζοντας από την Δευτέρα 15 Ιουνίου έως το Σάββατο 15 Αυγούστου του 2020.
Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πέντε χρόνων από τον θάνατό της Άριας Κομιανού και περιλαμβάνει 25 ξυλογραφίες (υπογεγραμμένες και αριθμημένες από την δημιουργό τους.

Ταυτόχρονα σε διπλανή ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, θα προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό για την καλλιτέχνιδα.
Από το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου «Αληθώς» παρακαλούνται, τα άτομα και τα σωματεία που τυχόν ενδιαφέρονται να δουν από κοντά την έκθεση, να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές, ώστε να οριστεί ο χρόνος της επίσκεψης κατόπιν συνεννοήσεως, για την αποφυγή συνωστισμού, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την μη εξάπλωση της πανδημίας Covid-19.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του Αληθώς στο Facebook (www. facebook. com / alithoszante) και στο www.nyxthimeron.com
Η βιογραφία της καλλιτέχνιδος
Η χαράκτρια Άρια Κομιανού, με καταγωγή από την Κέρκυρα, γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δίπλωμα Χαρακτικής, με επαίνους στην Ξυλογραφία, Λιθογραφία, Χαλκογραφία. Επίσης είχε δίπλωμα Θεωρητικών και Ιστορικών Σπουδών καθώς και Τέχνης Βιβλίου και Τυπογραφίας της ΑΣΚΤ (1960-1969). Δάσκαλός της ήταν ο χαράκτης Κ. Γραμματόπουλος.

Παρουσίασε το έργο της σε πάνω από 20 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και συμμετέχοντας σε πάνω από 100 παγκόσμιες εκθέσεις και σε σημαντικά αφιερώματα στην τέχνη της χαρακτικής. Είχε διακριθεί και είχε βραβευθεί επανειλημμένως σε πάνω από 20 διεθνείς παρουσιάσεις. Δίδαξε χαρακτική σε σχολεία και τεχνικές σχολές και ασχολήθηκε επίσης με την εικονογράφηση βιβλίων.
Τον Απρίλιο του 2013 δώρισε το πατρικό της σπίτι στην Κέρκυρα για να γίνει Ίδρυμα Χαρακτικής στον τόπο καταγωγής της. Σκοπός του Ιδρύματος Χαρακτικής «Άρια Κομιανού» είναι η μελέτη και η προαγωγή της χαρακτικής, αλλά και η διαφύλαξη και ανάδειξη του πλούσιου και πολυβραβευμένου έργου της, που περιλαμβάνει χαρακτικά, πορτρέτα και ex-libris.
Επίσης ήταν μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, του Συλλόγου Αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Χαρακτών Ελλάδας, μέλος του Συλλόγου Ελληνίδων Καλλιτεχνών και της ομάδας Χαρακτών Kiwa – Κyoto, Ιαπωνία.
Πέθανε στις 30 Ιουλίου 2015, σε ηλικία 77 ετών, στην Αθήνα.
Χαρακτικά της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, σε πινακοθήκες και Μουσεία της Ελλάδας, καθώς και σε Μουσεία άλλων χώρων. Στη Ζάκυνθο, εκτός από την συλλογή που θα εκτεθεί στην Βιβλιοθήκη της Ενορίας Μπανάτου (15/6-15/8/2020), έργα της υπάρχουν στο Μουσείο Δ. Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και στην Ξενοπούλειο Βιβλιοθήκη.