Ζάκυνθος

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακυνθίων, μετά την συγκέντρωση υπογραφών από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης οι οποίοι ζήτησαν να έρθει προς συζήτηση αφενός το θέμα της προετοιμασίας των σχολείων με την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αφετέρου το ζήτημα της ασφάλειας  των εργαζομένων του Δήμου και συνακόλουθα του κοινού που εξυπηρετείται από τις δημοτικές υπηρεσίες.

Με αφορμή και τις καταγγελίες που προηγήθηκαν από την Ένωση Γονέων, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νικήτας Σπίνος αναφέρθηκε μιλώντας στον –Ε- για το ζήτημα που προέκυψε με τις καθαρίστριες, για το θέμα με τις μάσκες και τη διανομή τους στα σχολεία, αλλά και για τα μέτρα προφύλαξης του προσωπικού του Δήμου. Μάλιστα έκανε γνωστό πως έχει γίνει αίτημα προς το Νοσοκομείο για έλεγχο του προσωπικού, το οποίο όμως δεν μπόρεσε να γίνει αποδεκτό λόγω του πλήθους των δειγμάτων που πρέπει να ληφθούν και τώρα αναζητούνται εναλλακτικές.

Ο κ. Σπίνος ευχήθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς μια καλή σχολική χρονιά ζητώντας μια υπεύθυνη στάση από όλους σε μια ιδιαίτερη περίοδο για όλους. Ξεκινώντας με το ζήτημα των καθαριστριών υπογράμμισε πως οι διορισμοί έγιναν σε σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς να υπάρχουν καθυστερήσεις που οφείλονται στην σχολική επιτροπή, ωστόσο ο αριθμός των διορισμών που ορίστηκαν από το Υπουργείο, δε θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν. 

Επιπλέον, κάποιοι από τους διορισθέντες τελικά δεν αποδέχτηκαν το διορισμό τους . Ο κ. Σπίνος ανέφερε πως καταβάλλονται προσπάθειες ώστε τα κενά που δημιουργήθηκαν να καλυφθούν σε πρώτη φάση από το προσωπικό που προσελήφθη στο Δήμο με τις 8μηνες συμβάσεις του ΟΑΕΔ ενώ τόνισε πως γίνονται συνεχείς πιέσεις μέσω της ΚΕΔΕ για επιπλέον προσλήψεις από το Υπουργείο.

Σχολιάζοντας την καταγγελία της Ένωσης Γονέων, ο κ. Σπίνος τόνισε πως με τον Πρόεδρο υπάρχει από την πρώτη στιγμή μια διαρκής επικοινωνία και ενημέρωση για τα ζητήματα που αφορούν τα σχολεία και χωρίς να κρύψει την έκπληξη του, σχολίασε πως μάλλον η παρέμβαση αυτή είχε να κάνει με έναν ευρύτερο προβληματισμό που αναπτύχθηκε πανελλαδικά σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων. 

Ειδική αναφορά έκανε και στο θέμα με τις μάσκες, επαναλαμβάνοντας πως το υλικό εστάλη το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στη Ζάκυνθο. Ο κ. Σπίνος σημείωσε πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος διανομής, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι Διευθυντές θα έπρεπε να περιμένουν ώρες στα σχολεία τους, για να φτάσει εκεί το υλικό από τα συνεργεία του Δήμου, ενώ συμπλήρωσε πως με την κατ΄ ιδίαν συνάντηση με το Δήμαρχο, οι Διευθυντές κλήθηκαν να καταθέσουν ο καθένας ξεχωριστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία και να λάβει γνώση ο ίδιος ο κ. Αρετάκης.

Καθώς οι μάσκες που παρελήφθησαν δεν καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών, ο κ. Σπίνος σημείωσε πως οι Διευθυντές θα κληθούν να κάνουν δικές τους προμήθειες για τις ανάγκες κάθε σχολείου ξεχωριστά και τα τιμολόγια των αγορών θα καλυφθούν από το ταμείο του Δήμου.

Τέλος, αναφερόμενος στα μέτρα προστασίας για τους δημοτικούς υπαλλήλους, επανέλαβε πως δόθηκε μια εικόνα εντελώς διαφορετική από την πραγματική και πως καταβάλλονται προσπάθειες για να εξασφαλιστεί δειγματοληπτικός έλεγχος για το προσωπικό. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *