Ζάκυνθος

Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνει το Εργατικό Κέντρο για τους πυρόπληκτους

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου συνεχίζει την έκφραση αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους της χώρας που δοκιμάζονται από τις φονικές πυρκαγιές , που είδαν το βιός τους να χάνεται, τον δασικό πλούτο να καταστρέφεται επειδή δεν υπάρχει πρόληψη , ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος. Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου αναφέρει τα ακόλουθα:

 Ένα διαχρονικό έγκλημα με την σφραγίδα της σημερινής κυβέρνησης της  ΝΔ όσο και όλων των κυβερνήσεων δεκαετίες τώρα που αποδεικνύει ότι ουδέποτε υπήρξε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας, αντιθέτως η υποχρηματοδότηση της αντιπυρικής προστασίας και του πυροσβεστικού σώματος « βγάζει μάτι».

Σε αυτή την δύσκολη κατάσταση δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας και  καλούμε τα σωματεία και του εργαζόμενους του νησιού μας  να δείξουν εμπράκτως τη συμπαράστασή τους στους πυροπαθείς με συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης .

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει : την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Αυγούστου στο ισόγειο του Εργατ/κού Κέντρου από ώρα 20:00 έως και 21:00

Και την Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Αυγούστου από ώρα 09:30 έως 11:30 το πρωί στον 1ο όροφο του Εργατ/κού Κέντρου. (Ευγενίδου 5, έναντι κυνηγετικού συλλόγου)

Συγκεντρώνουμε: ξηρά τροφή, κονσέρβες, χαρτικά, είδη προσωπικής υγιεινής

Τέλος, δεν πρέπει να χαθεί χρόνος και για αυτό απαιτείται: 

  • Χωρίς καμιά καθυστέρηση να παρθούν άμεσα μέτρα, να διατεθούν όλα τα μέσα και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες στη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών.
  • Να παρθούν μέτρα για την αποφυγή νέων πυρκαγιών σε δασικές περιοχές με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων εξοπλισμένα με όλα τα αναγκαία μέσα για άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
  • Να κλείσουν όλα τα εργοστάσια και οι χώροι δουλειάς στις περιοχές των πυρκαγιών μέχρι να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων από τις πυρκαγιές και τους υπαρκτούς κινδύνους άμεσων αναζωπυρώσεων.
  • Να διασφαλιστεί η καταβολή των μεροκάματων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Να μην υπάρξει καμία άλλη συνέπεια για τους εργαζόμενους με απολύσεις, διαθεσιμότητα, μειώσεις μισθών που σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως δείχνει η εμπειρία, η μεγαλοεργοδοσία αξιοποιεί για να προωθεί τέτοιου είδους σχεδιασμούς.
  • Να δοθούν αποζημιώσεις σε εργαζόμενους που η δουλειά και το εισόδημά τους είναι σε άμεση εξάρτηση με το δάσος, όπως ρητινοσυλλέκτες και τώρα μένουν ξεκρέμαστοι χωρίς κανένα εισόδημα στις περιοχές των καταστροφικών πυρκαγιών.
  • Η εξασφάλιση κατοικίας, των πρώτων άμεσων αναγκών, η αποκατάσταση των υποδομών, η ταχύτερη δυνατή επιστροφή στα χωριά τους και στα σπίτια τους των πληγέντων, η άμεση έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων, η οικονομική στήριξη όλων των οικογενειών, των αγροτών και επαγγελματιών, όσων έχασαν τις δουλειές τους, απαιτούν άμεσες προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες, εξειδικευμένα συνεργεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *