Κοινωνία

Εμπορικός Σύλλογος: Πρέπει να ενισχυθούν οι μικρές επιχειρήσεις

Με έγγραφο που έστειλε προς την Περιφέρεια Ιονίων νήσων και την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, ο Εμπορικός Σύλλογος ζητά να στηριχθούν οι μικρές επιχειρήσεις από τα προγράμματα που έχουν γίνει γνωστά.

Το έγγραφο αναφέρει:

Σχετικά με την επιχορήγηση των επιχειρήσεων με το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής έχουμε να σας προτείνουμε τα παρακάτω.

Θεωρούμε ότι στη δύσκολη εποχή που διανύουμε είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, αλλά λόγω των κριτηρίων που έχετε βάλει η βαθμολογία που συγκεντρώνουν είναι μικρή και δεν υπέβαλλαν αίτημα.

Πρέπει να αλλάξουν τα κριτήρια ώστε να μπορέσουν να επιδοτηθούν.

Ζητάμε επίσης την παράταση του δικαιώματος υποβολής αιτήσεων και σε συνδυασμό με την αλλαγή των κριτηρίων να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλες επιχειρήσεις να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους.

Μιλώντας στον –Ε- η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου Λιλή Μπουζιάνου ανέφερε ότι «πρόκειται για τα 14 εκατομμύρια ευρώ της επιστρεπτέας προκαταβολής τα οποία αυξήθηκαν σε 30 εκ. € αλλά αφορά ελάχιστους εμπόρους. Τα κριτήρια αξιολόγησης είναι τέτοια που δεν τα πληρούν οι μικροί  και αυτό το αντιμετώπισε τόσο ο Σύλλογος όσο και ο κλάδος των λογιστών. Ζητάμε να γίνει μία διαφορετική ρύθμιση για να ενταχθούν περισσότερες επιχειρήσεις, ακόμα κι αν λάβουν λιγότερα χρήματα η κάθε μία από αυτές. Ζητάμε οικονομική βοήθεια για να λειτουργήσουμε κι όχι δάνεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *