Ζάκυνθος

Ε. Δαμουλάκη: “Δεν θα υπάρχει Ζακυνθινός που θα θέλει να εμβολιαστεί και να μην έχει πρόσβαση στο εμβόλιο!”

Σήμερα στις 8 το πρωί ξεκινά η λειτουργία του εμβολιαστικού Κέντρου στο Κέντρο Υγείας Ζακύνθου με τα πρώτα ραντεβού να αφορούν συμπολίτες μας άνω των 85 ετών. Θυμίζουμε πως ο εμβολιασμός του πληθυσμού, έχει ήδη ξεκινήσει σε τοπικό επίπεδο από τους υγειονομικούς ενώ από τον περασμένο Σάββατο στο χώρο του Νοσοκομείου, όπου εμβολιάστηκαν και οι υγειονομικοί, εμβολιάζονται και οι συμπολίτες μας άνω των 85 ετών.

Σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός στο Κ.Υ. Ζακύνθου

Το εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Ζακύνθου βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου , εκεί όπου κατά το παρελθόν στεγαζόταν το παιδικό ιατρείο.

Οι συμπολίτες μας που πρόκειται να εμβολιαστούν θα βρίσκονται στο χώρο λίγο πριν το ραντεβού τους, ενώ πριν τον εμβολιασμό θα δίνουν το ιστορικό τους στον υπεύθυνο γιατρό.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή, η Υπεύθυνη Εμβολιαστικού κέντρου Υγείας Πόλης, και Επόπτρια Κινητής Ομάδας Υγείας Έφη Δαμουλάκη ανακοίνωσε την έναρξη του εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας της Πόλης, σημειώνοντας πως τα εμβόλια που θα χορηγηθούν παραλαμβάνονται μια ημέρα νωρίτερα και χορηγούνται σε διάστημα 5 ημερών. Αυτό σημαίνει πως τα εμβόλια που θα χορηγηθούν σήμερα, παραλήφθηκαν χθες το βράδυ.

Στο εμβολιαστικό Κέντρο Υγείας της Πόλης μας, οι βάρδιες θα είναι δύο σε καθημερινή βάση, μια πρωινή και μια το βράδυ.

Η κ. Δαμουλάκη εξήγησε και τους λόγους που τα εμβολιαστικά κέντρα που αρχικά είχαν ανακοινωθεί τελικά μειώθηκαν:

“Στην αρχή είχαν ανακοινωθεί 5 εμβολιαστικά κέντρα και ακολούθησε μια κριτική για το λόγο που μειώθηκαν. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για 5 κέντρα, αλλά όταν εξετάστηκαν τα πληθυσμιακά δεδομένα του νησιού, οι διαθέσιμοι χώροι κ.α. αποφασίστηκε πως στην παρούσα φάση υπάρχει ανάγκη μόνο για αυτά τα εμβολιαστικά κέντρα, που θα είναι πλήρως στελεχωμένα με το απαραίτητο εξοπλισμό και προσωπικό” σημείωσε και συμπλήρωσε πως σε περίπτωση που παραστεί η ανάγκη., σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ θα υπάρξει ενίσχυση των εμβολιαστκών κέντρων ή με δεύτερη γραμμή στα υφιστάμενα εμβολιαστικά κέντρα ή με νέα εμβολιαστικά κέντρα και σε άλλα σημεία του νησιού.

Η κ. Δαμουλάκη κατέληξε λέγοντας πως δε θα υπάρχει συμπολίτης μας που θα θέλει να εμβολιαστεί και δε θα έχει πρόσβαση στο εμβόλιο.

Σε ότι αφορά τέλος την λειτουργία του Κ.Υ Κατασταρίου ως εμβολιαστικό Κέντρο, αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, καθώς το ιατρικό προσωπικό σήμερα απασχολείται στο Νοσοκομείο για τον εμβολιασμό των άνω των 85.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *