Ζάκυνθος

Δύο οικογένειες από την Ουκρανία βρίσκονται στο νησί μας και αναμένεται άλλη μία

Τρεις οικογένειες από την Ουκρανία βρίσκονται στο νησί μας (μαζί με αυτήν που αναμένεται να φτάσει σήμερα) και κατ΄ ουσίαν πρόκειται για πρόσφυγες που έφυγαν από την εμπόλεμη ζώνη της πατρίδας τους για να αναζητήσουν σε άλλο μέρος του πλανήτη ειρήνη και δυνατότητα επιβίωσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τοπικές αρχές βρίσκονται ε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν πρακτικά ζητήματα  που αφορούν τη διαμονή των οικογενειών στη Ζάκυνθο και  συγκεκριμένα αυτά αφορούν τη στέγαση και τη διατροφή τους, όπως και τη δυνατότητα οι Ουκρανοί μαθητές να πάνε στο σχολείο. 

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με βάση τα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνει ότι το τελευταίο 24ωρο (8/3/2022) στην Ελλάδα εισήλθαν 457 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 163 ανήλικοι. Αναλυτικά:Από τον Προμαχώνα: 342Από Ευζώνους: 28Από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα: 23

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθησαν 64.Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου, στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 5.878 Ουκρανοί υπήκοοι, από τους οποίους 1.853 ανήλικοι.Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη στο Διοικητήριο στην οποία πήραν μέρος οι Διευθυντές Εκπαίδευσης των Ιονίων και εκεί συζητήθηκαν ζητήματα με τους μαθητές από την Ουκρανία, ενώ πρωταρχικό είναι να γίνει η καταγραφή τους.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Μοθωναίου δήλωσε στον –Ε- ότι στο Διοικητήριο έχει συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικού υλικού που θα προωθηθεί στην Ουκρανία ενώ οι συμπολίτες μας που προσφέρουν το υλικό μπορούν μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα να συνεχίσουν αυτές τις δωρεές.

Η κ. Μοθωναίου ανέφερε ακόμα ότι όλοι είναι σε συνεχή επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν τα έκτακτα γεγονότα και αφού ευχαρίστησε τους συμπολίτες μας για την προσφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, είπε ότι η φιλοξενία των προσφύγων από την Ουκρανία θα είναι υποδειγματική. Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσιος Πόθος  δήλωσε στον –Ε- ότι η σύσκεψη που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης χθες ασχολήθηκε με την υποδοχή των Ουκρανών μαθητών και ορίστηκε ένας αρμόδιος υπάλληλος που θα ασχοληθεί με το θέμα και θα καταγράψει τον αριθμό των παιδιών και τις ηλικίες τους για να προωθηθούν στην πρωτοβάθμια ή στην δευτεροβάθμια.  Επιπλέον ο κ. Πόθος κάλεσε όποιος γνωρίζει οικογένειες προσφύγων με μικρά παιδιά που ήλθαν στο νησί μας, να ενημερώσει τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *