Ζάκυνθος

Δύο καταλύματα συμμετείχαν στο διαγωνισμό για το ξενοδοχείο καραντίνας στη Ζάκυνθο!

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Δύο καταλύματα από τη Ζάκυνθο υπέβαλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην πρόσκληση του Υπουργείου Τουρισμού που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες. Η προθεσμία, που ήταν εξαιρετικά σύντομη, εξέπνευσε την περασμένη Πέμπτη 18 Ιουνίου και οι ενδιαφερόμενοι κλήθηκαν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού στην Πάτρα, που είναι αρμόδια για τη Ζάκυνθο.

Βασική προϋπόθεση είναι τα καταλύματα να διαθέτουν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόριο ή κυλικείο για την παροχή πρόχειρου γεύματος).

Τα τουριστικά καταλύματα που θα επιλεγούν δεσμεύονται αποκλειστικά για τη φιλοξενία κρουσμάτων του ιού COVID-19 και ατόμων που φροντίζουν ή συνοδεύουν τα άτομα αυτά.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κ.υ.ε.) που λειτουργούν εντός αυτών των τουριστικών καταλυμάτων θα εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τους διαμένοντες στο κατάλυμα, ενώ θα πρέπει να τηρούνται από το προσωπικό όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας τόσο κατά την παρασκευή φαγητού όσο και κατά τη διανομή του σε δίσκους που θα τοποθετούνται έξω από την πόρτα κάθε δωματίου.

Επισημαίνεται ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια/κυλικεία/σνακ μπαρ) θα λειτουργούν μόνο ως παρασκευαστήρια γευμάτων.

Η μίσθωση θα έχει διάρκεια μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και το κόστος αποζημίωσης για τα καταλύματα που μισθώνονται για την κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19 αναλαμβάνει το Υπουργείο Τουρισμού και υπολογίζεται ανά δωμάτιο διαμορφούμενο σε 30 ευρώ/ημέρα όταν γίνεται χρήση των δωματίων, συμπεριλαμβανομένου του κόστους σίτισης και 10 ευρώ/ημέρα όταν τα δωμάτια είναι κενά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *