Ζάκυνθος

Δραματική η κατάσταση με την έλλειψη νερού στα χωριά

www

Μεγαλώνει καθημερινά ο κατάλογος με τα χωριά που αντιμετωπίζουν έλλειψη νερού και μαζί τους και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων που μέσα σε συνθήκες καύσωνα πρέπει να αναζητήσουν τη λύση του προβλήματος σε διάφορες κατευθύνσεις.

Από τα Γερακαρία μέχρι το Τραγάκι και τον Αγγερικό, οι φωνές των κατοίκων δυναμώνουν και ζητούν από τη ΔΕΥΑΖ και τη δημοτική αρχή να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα και να το λύσουν.

Αν από τώρα δεν υπάρχει νερό, τι θα γίνει τον Αύγουστο που οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλότερες και οι ανάγκες μεγαλύτερες;

Ωστόσο εκείνο που πρέπει να δημοσιοποιηθεί είναι το γεγονός ότι η κατάσταση με τις μειωμένες ποσότητες νερού χρονολογείται εδώ και πολλές εβδομάδες και σε μία από τις περιπτώσεις που μας καταγγέλθηκαν, οι κάτοικοι έχουν να πάρουν κανονική ποσότητα νερού από το Πάσχα!

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ με τον οποίο επικοινώνησε χθες ο –Ε-, ανέφερε ότι οι υδροδιανομείς πρέπει να κάνουν σωστή κατανομή του νερού σε κάθε περιοχή, για να μην υπάρχουν προνομιούχοι και μη. Οι ώρες που πρέπει να είναι ανοιχτό το δίκτυο για να φτάσει το νερό μέχρι και το τελευταίο σπίτι σε κάθε χωριό, πρέπει να υπολογίζονται χωρίς να δίνονται αλλού προτεραιότητες.

Μία ακόμα χρήσιμη πληροφορία για όλους είναι ότι έφτασαν στη Ζάκυνθο οι καινούργιες υδροφόρες τις οποίες ο Δήμος θα χρησιμοποιεί για να δίνει νερό σε όσους κάνουν αιτήσεις, επειδή δεν επαρκούν οι ποσότητες που λαμβάνει από το δίκτυο. Για το θέμα αυτό θα δοθούν επίσημα πληροφορίες από το Δήμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *