Ζάκυνθος

Δωρεάν Wifi σε 10 χωριά της Ζακύνθου!

Υπογραφή σύμβασης του Δήμου με το Εθνικό Κέντρο έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

Ένα πρώτο βήμα για να μπορεί να προσφέρει ο Δήμος Ζακύνθου ελεύθερες υπηρεσίες ίντερνετ σε 10 μεγάλα χωριά του νησιού, έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου όπου εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση με το «Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης», ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου που εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Την εισήγηση για το θέμα έκανε ο δημοτικός σύμβουλος της Επανεκκίνησης Νίκος Καλαμαράς, ο οποίος εξήγησε σε πολύ αδρές γραμμές το πρόγραμμα που είναι ευρωπαϊκό και έχει τίτλο «WIFI4EU». Όπως εξήγησε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, που έχει οριστεί ως υπεύθυνος για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αναζητήθηκαν τρόποι να αξιοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα από το Δήμο, με τη βοήθεια της ειδικής συμβούλου του Δημάρχου κ. Μαρίνου Ξύδη.

Το πρόγραμμα προβλέπει μια χρηματοδότηση της τάξης των 15.000 ευρώ στο Δήμο Ζακύνθου και το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τόσο για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, όσο και για τον ορισμό των μελών για την Επιτροπή Παρακολούθησης που θα είναι οι Νίκος Καλαμαράς και Σταύρος Κακολύρης ως τακτικά μέλη και οι Χαράλαμπος Λιβέρης και Χαράλαμπας Βαρβαρίγος ως αναπληρωματικά.

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Επανεκκίνησης» Νίκος Καλαμαράς

Ο κ. Καλαμαράς ανέφερε πως ακόμη δεν είναι γνωστό σε ποια χωριά θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις που προβλέπουν την τοποθέτηση κεραιών και θα ακολουθήσει συνεργασία με τους κατά τόπους Προέδρους. Οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να μπουν σε δημοτικές εκτάσεις.

Σημείωσε τέλος πως ο Δήμος περιλαμβάνεται στο 20% των Δήμων της Χώρας που εξασφάλισαν συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Όπως προαναφέρθηκε η απόφαση ήταν ομόφωνη, ωστόσο η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε η εγκατάσταση να είναι μακριά από σχολεία και αφού προηγηθεί άδεια.

Μ.Π..

3 σχόλια

  1. Εχει ο δημος δημοσια περουσια στα χωρια; Οι λογγοι κα τα βουνα των επτανησων εινε ιδιωτηκα

  2. αν η ταχιτιτα εινε κατο απο 8 τοτε θανε μαπα αντε να δουμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *