Κοινωνία

Δώδεκα μέρες χωρίς νερό στο Κερί

Δώδεκα ημέρες χωρίς νερό  έχουν μείνει πάνω από 250 σπίτια στο Κερί και η δραματική αυτή κατάσταση που αντιμετωπίζει για ακόμη μια φορά το χωριό, έχει προκαλέσει τον δικαιολογημένο θυμό και την αγανάκτηση των κατοίκων. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο χωριό βρίσκονται όλες σχεδόν οι γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΖ από τις οποίες υδροδοτείται το σύνολο του νησιού!

Όπως εξηγεί ο Πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Στέφος στον ΕΡΜΗ, το πρόβλημα οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε διαρροή, η οποία είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων. Αυτό όμως που υπογραμμίζει με αγανάκτηση είναι πως οι συνεχείς εκκλήσεις του ίδιου και των άλλων χωριανών προς το Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Την περασμένη Δευτέρα υπήρξε ανταπόκριση από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Στ. Κακολύρη ο οποίος ενημέρωσε πως η υδροφόρα του Δήμου θα πήγαινε στο χωριό για να τροφοδοτήσει την κεντρική δεξαμενή. 

Πράγματι, το πρωί της Τρίτης η υδροφόρα έφτασε στο Κερί μεταφέροντας περίπου 30 κυβικά νερό, τα οποία όμως σύμφωνα με τον κ. Στέφο δεν καλύπτουν τις ανάγκες του χωριού ούτε στο ελάχιστο! Σήμερα Τετάρτη η υδροφόρα θα μεταφέρει νέες ποσότητες για να γεμίσει η δεξαμενή συνολικής χωρητικότητας 100 κυβικών. Χθες στο χωριό έφτασε και συνεργείο της ΔΕΥΑΖ που προσπάθησε να εντοπίσει την διαρροή αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

«Όπως ενημερωθήκαμε η ΔΕΥΑΖ δεν έχει ακόμη ανανεώσει τις συμβάσεις με τον ηλεκτρολόγο και το γεωλόγο και έτσι το συνεργείο προσπαθεί να εντοπίσει τη διαρροή με ένα …χωνί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, σημειώνοντας πως οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι μια που παρατεταμένες περιόδους χωρίς νερό είχαν περάσει και το καλοκαίρι αλλά και τον προηγούμενο χειμώνα.

Το βράδυ της Δευτέρας η κοινότητα Κερίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση

Όπως ήδη γνωρίζετε εδώ και ΔΕΚΑ μέρες το Κερί δεν έχει νερό.  Υπάρχει σοβαρή βλάβη στο δίκτυο που δεν έχει μέχρι τώρα εντοπιστεί, παρ’ όλες τις προσπάθειες που γίνανε όλες αυτές τις μέρες από τον υδρονομέα Δ. Σούλη. Οι βροχές των ημερών δυσκολεύουν πολύ την κατάσταση εφ’ οσον η διαρροή είναι αδύνατον να φανεί.

Παράλληλα βέβαια η ΔΕΥΑΖ και ο Δήμαρχος παρά τις προσπάθειες επικοινωνίας μας μαζί τους μένουν άφαντοι. Τα οχήματα της υπηρεσίας βρίσκονται καθηλωμένα χωρίς ίχνος πετρελαίου.   Αύριο μετά από την παρέμβαση του Αντιδημάρχου   Στ. Κακολύρη δημοτικές υδροφόρες θα γεμίζουν την κεντρική δεξαμενή έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί το Κερί μέχρι να βρεθεί και να αποκατασταθεί η βλάβη. Που είστε κε Δήμαρχε και κοι αιρετοί; Που είστε όταν ένα χωριό της Ζακύνθου υποφέρει από συχνές και επαναλαμβανόμενες βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης; Που υπάρχετε;;; Πουθενά!!

ermisnewsroom

Ένα σχόλιο

  1. Κυκλοφορεί στην αγορά “σύστημα εντοπισμού αφανών διαρροών νερού”.
    Το έχουν αγοράσει πολλές ΔΕΥΑ.
    Δεν γράφω τα ονόματα των εταιρειών που το διαθέτουν για να μην θεωρηθεί διαφήμιση.
    Μια απλή αναζήτηση στο ιντερνετ είναι αρκετή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *