Κοινωνία

Διοργάνωση εργαστηρίου Αγιογραφίας από το Μουσείο Χέλμη

Ενημερώνουμε το κοινό, ότι ο αγιογράφος εικαστικός Μπάμπης Πυλαρινός θα διεξάγει σεμινάριο αγιογραφίας στον χώρο του Μουσείου Χέλμη το τριήμερο από την Παρασκευή 7/8 έως και 9/8/20.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η διδασκαλία της τέχνης της αγιογραφίας, της επιχρύσωσης εικόνων με φύλλα χρυσού 22Κ και η κατασκευή φορητής εικόνας του Αγίου Διονυσίου με την τεχνική της αυγοτέμπερας και χρήση χρωστικών (σκόνες αγιογραφίας). Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου κάθε συμμετέχων θα έχει ολοκληρώσει τη δική του αγιογραφία.

Το εργαστήριο προορίζεται για ενήλικες μη μυημένους στην αγιογραφία, χωρίς προηγούμενη εμπειρία ή επαφή όπως και άτομα που φιλοδοξούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις ή να μυηθούν στην βυζαντινή τεχνική αγιογράφησης.

Στο εργαστήριο περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα εργαλεία, εξοπλισμός και υλικά όπως χρωστικές, φύλλα χρυσού, πινέλα, κ.α. Το κόστος συμμετοχής είναι 125 ευρώ με κάλυψη 15 διδακτικών ωρών πρακτικής και θεωρίας (5 ώρες ανά ημέρα, το διάστημα από 7-9/8/2020 και ώρες 16:00 – 21:00 την Παρασκευή και το Σάββατο με Κυριακή 10:00 – 15:00, όπως και ξενάγηση στις συλλογές και όλες τις πτέρυγες του Μουσείου Χέλμη Φυσικής Ιστορίας.

Για δηλώσεις συμμετοχής: [email protected] ή στο τηλ. 6945746653.

Επισημαίνεται η απαραίτητη χρήση μάσκας στο πλαίσιο προστασίας από τον COVID-19.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *