Ζάκυνθος

Διον. Κακολύρης: Έλεγχος σε όλους τους επιβάτες στο λιμάνι της Κυλλήνης

Αυξημένη είναι η κίνηση με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ τις δύο τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Διονύσιο Κακολύρη ο οποίος ανέφερε ότι έχουν μπει επιπλέον δρομολόγια για να καλυφθεί η ζήτηση που υπάρχει τόσο στα αστικά όσο και στα υπεραστικά δρομολόγια.

Επιπλέον δρομολόγια γίνονται στους τουριστικούς προορισμούς εντός Ζακύνθου αλλά και στα δρομολόγια από την Αθήνα και την Πάτρα.

Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι δεν πρέπει να συγκρίνουμε τη φετινή χρονιά με εκείνες τις εποχές που ο τόπος έσφυζε από τουρίστες αλλά να δούμε την κατάσταση σύμφωνα με τα δεδομένα της πανδημίας.

Απαγορεύτηκε η είσοδος στα πλοία σε όσους δεν είχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapidtest

«Προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και τους επιβάτες, αν και η κίνηση δεν έχει καμία σχέση με τα παλιά χρόνια. Η αύξηση αναφέρεται συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά κι αυτό μας χαροποιεί. Θα χρειαστούν χρόνια για να γυρίσουμε στο 2019 και στ δεδομένα εκείνης της εποχής» είπε ο κ. Κακολύρης.

«Γίνονται έκτακτα δρομολόγια και υπάρχει ζήτηση αλλά πιο πολύ υπάρχει κίνηση προς τα νησιά με τα πλοία. Τώρα περιμένουμε να κινηθούν και οι Έλληνες» είπε ο Πρόεδρος.

Για τη Ζάκυνθο ο κ. Κακολύρης είπε ότι εδώ και 25 ημέρες γίνονται τοπικά δρομολόγια προς το Λαγανά και το Τσιλιβή αλλά ζήτηση υπάρχει εδώ και μία εβδομάδα, γι΄ αυτό από την περασμένη Δευτέρα αυξήθηκαν τα δρομολόγια. «Η κίνηση είναι ικανοποιητική σε αυτά τα μέρη αλλά όχι για τις Αλυκές που η πληρότητα είναι ακόμα χαμηλά. Ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσουν οι αφίξεις και από τη Μ. Βρετανία για να πάμε καλύτερα.

Ο Ιούνιος μήνας δεν πήγε καλά, κινήθηκε πολύ συντηρητικά τόσο για τους επισκέπτες από το εξωτερικό όσο και από την Αθήνα. Ο Ιούλιος πήγε καλύτερα. Μακάρι να κυλήσουν όλα ομαλά και υπάρχει και η ευθύνη όλων μας για να είμαστε ασφαλείς» συμπλήρωσε ο κ. Κακολύρης.

Αναφορικά με τα μέτρα που ισχύουν λόγω κορονοϊού ο κ. Κακολύρης είπε ότι μέσα στα λεωφορεία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, ενώ το ΚΤΕΛ κάνει συνέχεια απολυμάνσεις μέσα στα λεωφορεία και στους χώρους των σταθμών. Η πληρότητα τώρα σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανονισμούς είναι στο 85% και ένα λεωφορείο 49 θέσεων μπορεί να βάλει μέχρι 41 – 42 επιβάτες.

Ερωτηθείς για τα εμβόλια ο Πρόεδρος είπε τα εξής: «Στο ΚΤΕΛ  έχουν γίνει εμβολιασμοί κατά 90% και σε κάποια άτομα μένει η 2η δόση».

Αναφορικά με τους ελέγχους ο κ. Κακολύρης είπε ότι γίνονται στα διόδια και αφορούν την πληρότητα στα λεωφορεία.

«Τώρα γίνονται και στο λιμάνι της Κυλλήνης όπου ο έλεγχος αφορά όλους τους επιβάτες και ζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test. Όποιος δεν έχει δεν μπορεί να επιβιβαστεί στο καράβι. Ο έλεγχος γίνεται από το Λιμενικό σώμα και πρόσφατα κάποιοι επιβάτες του λεωφορείου έμειναν στην Κυλλήνη. Εμείς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ζητάμε, αλλά κάνουμε έναν έλεγχο παρά την αντίδραση του κόσμου» κατέληξε ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *