Κοινωνία

Δημοπρατούνται στα τέλη του μήνα τα λιμενικά έργα στα Στροφάδια

800 χιλ. € ο προϋπολογισμός του έργου και 30 Ιουλίου η δημοπρασία

Βρισκόμαστε στην αρχή της υλοποίησης του έργου για τη λιμενική εγκατάσταση στα Στροφάδια καθώς η δημοπρασία θα γίνει το επόμενο διάστημα και πρόκειται το πρώτο βήμα που θα οδηγήσει στην αποκατάσταση του καστρομονάστηρου γιατί θα εξασφαλιστεί η πρόσβαση στο χώρο.

Η Περιφέρεια Ιονίων νήσων και η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου δημοπρατεί το ποσό των 800 χιλιάδων ευρώ που εξασφαλίστηκαν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και με τα χρήματα αυτά θα γίνει η κατασκευή των λιμενικών έργων πρόσβασης στη νήσο Σταμφάνη του συμπλέγματος των Στροφάδων.

Αφού το μοναστήρι έχει δεχτεί δύο μεγάλες σεισμικές δονήσεις που του προξένησαν σοβαρές ζημιές και αφού μέχρι τώρα είχαν δοθεί υποσχέσεις επί υποσχέσεων που δεν υλοποιήθηκαν, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για ανάληψη σοβαρών πρωτοβουλιών.

Με την δημοπρασία για έργα κατασκευής λιμενικών εγκαταστάσεων και με αυτή που θα ακολουθήσει αργότερα για την επισκευή και υποστήλωση της μονής, θα αντιμετωπιστεί ένα πολύχρονο αίτημα για τη σωτηρία του μοναστηριού των Παλαιολόγων από πλήρη καταστροφή και ισοπέδωση. Άλλωστε οι συνεχείς σεισμικές δονήσεις έχουν κάνει μεγάλη ζημιά και έχουν προκαλέσει πτώση τμημάτων της τοιχοποιΐας του κτίσματος.

Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα γίνει στις 5 Αυγούστου ενώ η κατάθεσή τους μέχρι τις 30 Ιουλίου.

Της Αγγελικής Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *