Ζάκυνθος

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Παραμένει η ανάγκη για ένα νέο διδακτήριο στη Ζάκυνθο

Με έγγραφο της προς τις Κτιριακές Εγκαταστάσεις Α.Ε , το οποίο κοινοποιείται και στο Δήμο Ζακύνθου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου επιβεβαιώνει την ανάγκη κατασκευής ενός νέου διδακτηρίου για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του νησιού και πιο συγκεκριμένα των αναγκών που υπάρχουν στην Πόλη της Ζακύνθου. Όπως είναι ήδη γνωστό νηπιαγωγεία, δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια που εξυπηρετούν τους μαθητές της Πόλης είναι αυτά που χρειάζονται άμεσα αποσυμφόρηση, αφού υπάρχει μεγάλος αριθμός μαθητών σε αντίθεση με τα σχολεία στα χωριά.

Όπως αποκαλύπτεται από έγγραφο που εστάλη πριν από λίγες ημέρες από τις Κτιριακές Υποδομές, τόσο στο Δήμο Ζακύνθου όσο και στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια ένα διαθέσιμο οικόπεδο στην περιοχή της Παναγούλας, όπου βρίσκονται οι νέες Εργατικές Κατοικίες. Το οικόπεδο αυτό, επιφάνειας 6 στρεμμάτων προορίζεται για την κατασκευή σχολείου, αλλά μέχρι σήμερα παραμένει αναξιοποίητο.

Καθώς η προθεσμία για την παραχώρηση αυτού του ακινήτου εκπνέει , οι Κτιριακές Υποδομές ζητούν εγγράφως από τους αρμόδιους φορείς της Ζακύνθου να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους.

Λαμβάνοντας υπόψη το πολύ κακό ιστορικό που αφορά το Δημοτικό Σχολείο της Δερματούσας, η ευκαιρία για κατασκευή νέου σχολείου σε οικόπεδο που ήδη υπάρχει στις παρυφές της Πόλης δε πρέπει να χαθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *