Ζάκυνθος

Διχογνωμία στην σύσκεψη για το Master Plan και νέα συνάντηση τα τέλη Αυγούστου

Η συζήτηση που έγινε στο Υπουργείο Υποδομών για τα λιμενικά έργα στα Ιόνια νησιά

Σε αδιέξοδο φαίνεται να οδηγήθηκε η συζήτηση για το Master Plan της Ζακύνθου και ειδικότερα για την χωροθέτηση της προβλήτας των κρουαζιερόπλοιων που απασχόλησε την προχθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν από το Δήμαρχο Νικήτα Αρετάκη, η συζήτηση θα επαναληφθεί τα τέλη Αυγούστου, σε μια προσπάθεια οι φορείς της Ζακύνθου να έρθουν σε … συνεννόηση!

Έντονες αντιδράσεις από το Δήμαρχο για τον σχεδιασμό στο μώλο του Αγίου Νικολάου

Όπως αποκαλύπτουν οι δηλώσεις του Δημάρχου αμέσως μετά την συνάντηση, η συζήτηση χαρακτηρίστηκε από διχογνωμία, με τον ίδιο να προβάλλει σοβαρές αντιδράσεις και ενστάσεις για τα έργα που προβλέπεται να γίνουν στο μώλο του Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με την πρόταση που υπέβαλαν ο Βουλευτής και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου.

«Δε θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μόνο την προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια, αλλά και τα συνοδά έργα που προβλέπει ο σχεδιασμός αυτός.

Προβλέπεται η δημιουργία ενός μεγάλου πάρκινγκ. Πως θα γίνει να μπαζώσουμε τη θάλασσα σε τόσο μεγάλη έκταση; Τι θα είναι αυτό που θα κατασκευαστεί στο μώλο, που σήμερα αποτελεί χώρο αναψυχής;» αναναρωτήθηκε ο Δήμαρχος υποστηρίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτραπεί η αλλοίωση της φυσιογνωμίας και της αισθητικής της Πόλης και πως όλες αυτές οι παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν σε σημείο που δεν υπάρχει όχληση, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην Κέρκυρα.

Ο Δήμαρχος έθεσε θέμα και για την επάρκεια και την καταλληλότητα της μελέτης για το master plan, υπογραμμίζοντας πως θα έπρεπε να έχει γίνει από λιμενολόγο με μεγάλη εμπειρία σε ανάλογα έργα. Όπως έκανε γνωστό στον –Ε- ζήτησε από την κ. Φράγκου να λάβει αντίγραφο της μελέτης και να κάνει διορθώσεις και παρατηρήσεις.

“Αυτά είναι έργα εμβληματικά και τα λάθη θα είναι μοιραία” δηλώνει στον -Ε

«Έργα όπως αυτά είναι εμβληματικά και επηρεάζουν την λειτουργία της Πόλης, πρέπει να έχουν μελλοντική προοπτική» ανέφερε ο Δήμαρχος σημειώνοντας πως λάθη στο σχεδιασμό θα είναι μοιραία για το μέλλον του νησιού.

Της Μαριλένας Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *