Κοινωνία

Δεν βρέθηκε μικροβιολογικό φορτίο στο δείγμα από τον Λαγανά

Να απομακρυνθούν οι αγωγοί που βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες στην παραλία του Λαγανά  αναμένουν οι πολίτες και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει σχετική εισαγγελική εντολή προς τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες  για να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Ο αρχικός «θόρυβος» που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή τις καταγγελίες του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου έχει κοπάσει, ωστόσο μετά και την συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου  οι πολίτες αναμένουν ενημέρωση για τις εξελίξεις και κυρίως να δουν μηχανήματα να «ξηλώνουν» τις σωλήνες είτε συνδέονται με το περιστατικό ρύπανσης που καταγγέλθηκε, είτε όχι. Για την ιστορία να πούμε πως το ίδιο διάστημα που έγινε η καταγγελία από τον κ. Γιατρά, υπήρξαν καταγγελίες για ύποπτα ευρήματα και σε άλλα σημεία στην ευρύτερη περιοχή.

Σε ότι αφορά τον μικροβιολογικό έλεγχο που έγινε στο δείγμα που έλαβαν  πριν από μια εβδομάδα  οι επόπτες δημόσιας υγείας από το σημείο όπου εντοπίστηκε ο αγωγός, ή ορθότερα οι τρεις αγωγοί που βρέθηκαν από την αυτοψία, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν διαπιστώθηκε μικροβιολογικό φορτίο, ενώ καλά είναι τα αποτελέσματα και από τους ελέγχους της ποιότητας των νερών κολύμβησης που έγιναν το τελευταίο διάστημα από τη Διεύθυνση Υγείας αλλά και από τη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ερώτηση για το θέμα που το τελευταίο διάστημα απασχόλησε επί μακρόν την επικαιρότητα, δέχτηκε και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και μέλος του δικηγορικού Συλλόγου Αναστάσιος Πλέσσας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον Ερμή και αυτό που υπογράμμισε είναι πως υπάρχει σύμβαση με ιδιώτη που μεταφέρει τα λύματα των ημεροπολοίων στο Βιολογικό.

«Οι πάντες θα πρέπει να είμαστε αμείλικτοι απέναντι στο πρόβλημα που αφορά το περιβάλλον που ζούμε και είναι αδιανόητο να δεχόμαστε συμπεριφορές απαράδεκτες από όπου και αν προέρχονται. Ο Δικηγορικός Σύλλογος έκανε τα αυτονόητα και πιστέψτε με πως θα αποταθεί στα όργανα που πρέπει»  σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου. 

Ένα σχόλιο

  1. Ναι όντως,διακοσμητικό είναι για να ξεχωρίζουν οι ζώνες του θαλάσσιου Πάρκου!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *