Κοινωνία

ΔΕΔΔΗΕ: Οι ενεργές παροχές έχουν επανηλεκτροδοτηθεί και στα τρία νησιά σε ποσοστό 97%

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν αποκαταστήσει τις σημαντικές ζημιές στο Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στις περιοχές που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία «Ιανός». Ταυτόχρονα, συνεχίζουν εντατικά τις εργασίες για την επανηλεκτροδότηση των λιγοστών περιοχών, όπου μέχρι πρότινος δεν είχε καταστεί δυνατή η πρόσβασή των συνεργείων, καθώς και την αποκατάσταση μεμονωμένων βλαβών Χαμηλής Τάσης.

Αυτό ανακοίνωσε απόψε ο Διαχειριστής, προσθέτοντας ότι τα συνεργεία του βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης του φαινομένου Ιανός σε πλήρη ετοιμότητα με αυξημένο τεχνικό προσωπικό και εξοπλισμό, προκειμένου να επέμβουν άμεσα σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές στις οποίες αναμένονταν ακραία καιρικά φαινόμενα -με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας- δηλαδή στη Δυτική Πελοπόννησο, στα Ιόνια Νησιά, στην Κεντρική Ελλάδα και στην Αττική, με τη Διοίκηση της Εταιρίας να έχει θέσει σε επιφυλακή 830 άτομα συμπεριλαμβανομένων των εργολαβικών συνεργείων και 130 ειδικών οχημάτων για την εκτέλεση εργασιών.

Με την εκδήλωση του φαινομένου και εν μέσω εξαιρετικά αντίξοων συνθηκών, ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε άμεσα στην κινητοποίηση και μεταφορά συνεργείων, απαραίτητου μηχανικού εξοπλισμού και υλικών, από τις περιοχές που τα φαινόμενα δεν εξελίχθηκαν τόσο δυναμικά, προς τις περιοχές που δέχθηκαν τελικά σοβαρό πλήγμα, δηλαδή τα νησιά Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη και το νομό της Καρδίτσας.

Στα νησιά Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη, τα συνεργεία επιθεώρησαν και επισκεύασαν περισσότερα από 450 σημεία του Δικτύου με πολύ σοβαρές ζημιές, όπως σπασμένοι στύλοι και κομμένοι αγωγοί, ενώ τεράστιο ήταν το έργο για την απομάκρυνση δέντρων από το Δίκτυο. Οι εργασίες αποκατάστασης αφορούσαν σε δίκτυο Μέσης και Χαμηλής Τάσης συνολικού μήκους 1.148 χλμ. και 1.771 χλμ. αντίστοιχα, τα οποία τροφοδοτούν 56 πελάτες Μέσης Τάσης και 63.300 πελάτες Χαμηλής. Οι ενεργές παροχές έχουν επανηλεκτροδοτηθεί και στα τρία νησιά σε ποσοστό 97%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *