Ζάκυνθος

Δ. Κουτσογιάννης: “Θα λειτουργώ και θα ψηφίζω κατά συνείδηση”

Ο τέως Αντιδήμαρχος Δ. Κουτσογιάννης «ανοίγει τα χαρτιά του» για την παραίτηση του

Προσκεκλημένος στο ραδιόφωνο του -Ε- ο δημοτικός σύμβουλος και μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Ζακυνθίων και υπεύθυνος στο τομέα της καθαριότητας Δημήτρης Κουτσογιάννης, «άνοιξε τα χαρτιά του» και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν σε παραίτηση.

Όπως παραδέχτηκε, η πολυσυζητημένη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για το διαγωνισμό των ανταλλακτικών και η απουσία στήριξης των χειρισμών του κυρίως από την πλευρά του Δημάρχου, φαίνεται να ήταν η …σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αφού είχε προηγηθεί και κατά το παρελθόν ένα διάστημα κατά το οποίο δεν υπήρχε συνεργασία και συνεννόηση με το Δήμαρχο που αν και έντιμος και έμπειρος στο κομμάτι που αφορά την επαγγελματική του δραστηριότητα, ήταν υπερ-συγκεντρωτικός και δεν συζητούσε τις προτάσεις των συνεργατών του και των Αντιδημάρχων.

Ο τομέας της Καθαριότητας χρειάζεται στήριξη

Ωστόσο αποφάσισε να αναλάβει εκ νέου την ευθύνη στην καθαριότητα και να προσπαθήσει για το καλύτερο,την στιγμή μάλιστα που και το νησί μας καλούνταν να αντιμετωπίσει την πανδημία και τις πληγές που θα αφήσει στον τουρισμό. Ο κ. Κουτσογιάννης, ευχήθηκε να βρεθεί κάποιος …καλύτερος από τον ίδιο να τον αντικαταστήσει στο νευραλγικό τομέα της καθαριότητας, τονίζοντας ιδιαίτερα το μέγεθος των προβλημάτων που υπάρχουν και είναι πολύ πιεστικά. Η επισκευή των μηχανημάτων της καθαριότητας, ήταν ένα από αυτά που θα πρέπει να είχαν ήδη αντιμετωπιστεί και σύμφωνα με τον κ. Κουτσογιάννη η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού θα δημιουργήσει τουλάχιστον 40 ημέρες καθυστέρησης.

«Από την πρώτη στιγμή ήμουν στρατιώτης στο πλευρό του Δημάρχου, χωρίς να τον κατηγορήσω ποτέ. Πάντα λειτουργώ και ψηφίζω κατά συνείδηση» ανέφερε ο κ. Κουτσογιάννης, διαψεύδοντας ότι υπήρξαν κάποιοι …τρίτοι που θέλησαν να δημιουργήσουν ρωγμές στην συνοχή της πλειοψηφίας, αποσκοπώντας σε δικά τους πολιτικά οφέλη.

«Ο τομέας της καθαριότητας, με 150 εργαζόμενους, μηχανολογικό εξοπλισμό, 50 προέδρους και χιλιάδες πολίτες να περιμένουν αποτελέσματα χρειάζεται στήριξη και χωρίς αυτή την στήριξη δεν υπάρχει λόγος να παραμείνω. Δυστυχώς την στήριξη αυτή δεν την είδα από το Δήμαρχο και αυτό δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο του Δημάρχου, αλλά την ιδιότητα του» σημείωσε ο κ. Κουτσογιάννης προβλέποντας πως δυστυχώς τα προβλήματα θα συσσωρευτούν.

«Εύχομαι να βγω ψεύτης και να βρεθεί κάποιος που θα με αντικαταστήσει και θα έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από το Δήμαρχο» ανέφερε, ενώ έκανε γνωστό πως εδώ και κάποιο διάστημα είχαν ξεκινήσει συναντήσεις με το Δήμαρχο,τον Πρόεδρο και τους Αντιδημάρχους σε εβδομαδιαία βάση.

«Είναι σημαντικό να καταθέτουμε τις απόψεις μας και να λαμβάνονται υπόψη. Χρειάζεται σύνθεση και εργατικότητα, αλλά αυτό δεν το είδαμε μέχρι στιγμής. Θα συνεχίζω να κουβεντιάζω, να λέω την άποψη μου και να ψηφίζω κατά συνείδηση» δήλωσε για την στάση του από εδώ και στο εξής.

Η έγκριση της μελέτης για τα ανταλλακτικά ήταν ομόφωνη!

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο κ. Κουτσογιάννης περιέγραψε αναλυτικά τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την προκήρυξη αλλά και ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την προμήθεια των ανταλλακτικών, υπογραμμίζοντας πως όλες οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν είχαν την έγκριση του Επιτρόπου, ενώ ο διαγωνισμός είχε την έγκριση των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων και φυσικά Διευθυντών. Ωστόσο, όπως ανέφερε και ο ίδιος ως πολιτικός υπεύθυνος έδωσε τη δέουσα σημασία.

Για τις ενστάσεις που προέβαλε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σ. Καρακάς σημείωσε πως καλό θα ήταν να τις είχε προβάλει όταν η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίαζε για την έγκριση της μελέτης και έλαβε ομόφωνη απόφαση, ενώ για την στάση των κ.κ. Μαρινάκη και Καψαμπέλη ανέφερε πως δε θα ήθελε να κρίνει την ψήφο τους που γίνεται κατά συνείδηση, αλλά θα ήθελε να τον στηρίξουν και να τον εμπιστευτούν, όπως είχε και ο ίδιος πράξει κατά το παρελθόν.

Στο ζήτημα δε που προέβαλε ως επιχείρημα ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ως προς τις ενστάσεις του για το διαγωνισμό, ο κ. Κουτσογιάννης σημείωσε πως και οι δύο συμμετέχοντες είχαν καταθέσει εκπτώσεις επί των επίσημων τιμοκαταλόγων των εταιρειών που είχαν συμπεριλάβει στις προσφορές τους.

Ο δημοτικός σύμβουλος ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δε θα επέτρεπε να υπάρχουν σκιές και υπονοούμενα ως προς τους δικούς του χειρισμούς, σημειώνοντας πως κάποιοι ενδεχομένως να ήθελαν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο κλίμα.

Της Μαριλένας Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *