Ζάκυνθος

Δ. Κακολύρης: Οι επιχειρήσεις χρειάζονται οικονομική ενίσχυση αλλά όχι δανεισμό

Την επανάληψη όσων συνέβησαν τον περασμένο Απρίλιο με το πρώτο κύμα κορονοϊού στον τομέα των μεταφορών παρουσίασε ο Πρόεδρος του Διοικητικού  Συμβουλίου του ΚΤΕΛ Διονύσιος Κακολύρης ο οποίος με δηλώσεις του στον  -Ε- ανέφερε ότι  πλέον ο κόσμος ταξιδεύει μόνο όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη.

« Εμείς ζούμε την ίδια κατάσταση με τον Απρίλιο μήνα και έχουμε μείωση δρομολογίων με το lockdown, ενώ έχει μειωθεί κατά πολύ η κίνηση. Ο κόσμος ταξιδεύει μόνο για έκτακτη ανάγκη και ενδεικτικά σας λέω ότι εγώ την περασμένη Πέμπτη ταξίδεψα για την Αθήνα με 9 άτομα και 4 για την Πάτρα» ανέφερε ο Πρόεδρος.

Για τον αριθμό και τις ώρες των δρομολογίων ο κ. Κακολύρης είπε: «Πλέον έχουμε ένα δρομολόγιο κάθε μέρα και το λεωφορείο αναχωρεί στις 6.30 ενώ το καράβι φεύγει στις  7.  Το επιβατηγό κοινό είναι ελάχιστο.  Από την Αθήνα φεύγουμε στη 1.30 και περνάμε από την Κυλλήνη με το πλοίο των 6 το απόγευμα. Σκεφτήκαμε να βάλουμε κι ένα δρομολόγιο στις 4 το απόγευμα αλλά πλέον δεν μπορείς κανείς να κυκλοφορήσει μετά τις 9 το βράδυ, εκτός από τους εργαζόμενους ή για λόγους υγείας.  Σε όλα τα διόδια υπάρχει αστυνομία. Ο κάθε επιβάτης πρέπει να έχει χαρτί για τους λόγους του ταξιδιού του. Στη Θεσσαλονίκη  δεν γίνεται δρομολόγιο προς το παρόν».

Ωστόσο υπάρχει πάντα η δυνατότητα να γίνουν επιπλέον δρομολόγια  αν παραστεί ανάγκη και υπάρξει ζήτηση. «Τώρα που έχει δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση πρέπει να είμαστε φειδωλοί. Δεν γίνεται να έχουμε 2 ή περισσότερα λεωφορεία να αναχωρούν και να μετακινούνται 5 άτομα κάθε φορά.  Έχουμε τη διάθεση και τα λεωφορεία για να εξυπηρετήσουμε κι αν χρειαστεί θα βάλουμε κι άλλα δρομολόγια» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ.

Περιγράφοντας αυτά που βίωσε όλους τους μήνες της πανδημίας αλλά και τα οικονομικά ο κ. Κακολύρης είπε: «Πέρσι τον Απρίλιο μήνα έφυγε λεωφορείο από τη Ζάκυνθο και μετέφερε μόνο έναν επιβάτη που ήταν φαντάρος.  Αυτό που συμβαίνει είναι πολύ κακό για τις επιχειρήσεις και το βλέπουμε και στην περίπτωση του ΚΤΕΛ αφού δεν υπάρχουν έσοδα.  Εμείς δεν έχουμε λάβει κάποια βοήθεια από το κράτος εκτός από την επιστρεπτέα προκαταβολή που στην ουσία είναι δανεισμός. Το καλοκαίρι επίσης δεν δουλέψαμε και με αυτή την κατάσταση δεν γνωρίζω πόσες επιχειρήσεις θα μπορέσουν να κρατηθούν. Εμείς έχουμε 1 εκ. € ζημιές από τον Απρίλιο μήνα και δουλεύαμε κάθε μέρα γιατί δεν σταματήσαμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας. Φως δεν υπάρχει στο τούνελ.  Οι επιχειρήσεις χρειάζονται οικονομική ενίσχυση αλλά όχι δανεισμό. Μόνο έτσι θα κρατηθούν και θα συνεχίσουν.  Ζητώ από τους συμπολίτες μας να κάνουν τις αγορές τους από την τοπική αγορά.  Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για όλους μας».

Με τις εξελίξεις  στην εκπαίδευση ο κ. Κακολύρης  σημείωσε: «Πλήγμα για μας είναι και η διακοπή των δρομολογίων στα σχολεία γιατί παίρναμε μία ανάσα το χειμώνα».

Τέλος για τη μείωση που είχε το ΚΤΕΛ στις μετακινήσεις , ο Πρόεδρος είπε ότι συνολικά είναι στο 72 με 73%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *