Κοινωνία

Δ. Φιορεντίνος: Δεν υπάρχει μείωση της κυνηγετικής δραστηριότητας

Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δ. Φιορεντίνος

Σε ένα 20ήμερο θα ξεκινήσει η κυνηγετική περίοδος καθώς έγινε γνωστή η υπουργική απόφαση με τις ρυθμίσεις και τον πίνακα θηρευσίμων ειδών για το 2020-2021.

Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζακύνθου Διονύσιος Φιορεντίνος δήλωσε στον –Ε- ότι το μόνο θέμα που απασχολεί τώρα τους κυνηγούς είναι η εξέλιξη της πανδημίας, ενώ δεν έχουμε μείωση της δραστηριότητας των κυνηγών.

Μέχρι στιγμής μας ανησυχεί μόνο η πανδημία και η εξέλιξή της

«Τα θέματα που μας απασχολούν είναι η καινούργια Ρυθμιστική που ψηφίστηκε και είναι ίδια με την περσινή, με κάποια διαφοροποίηση για τους αγριόχοιρους λόγω της αύξησης του πληθυσμού τους. Η δραστηριότητα των κυνηγών ξεκινάει στις 20 Αυγούστου 2020 και σταματάει στις 28 Φεβρουαρίου 2021. Μέχρι στιγμής μας ανησυχεί
μόνο η πανδημία και η εξέλιξή της. Δεν υπάρχει κάποια μείωση της κυνηγετικής δραστηριότητας. Με τον κορονοϊό μας ανησυχεί η έξαρση στα Βαλκάνια γιατί στις γειτονικές χώρες όπως στα Σκόπια πηγαίνουν εκεί οι συμπατριώτες μας για κυνήγι που αρχίζει την 1η Αυγούστου»
είπε ο Πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται πως η Συνέλευση του Συλλόγου θα γίνει τον Αύγουστο και ειδικότερα στην επαναληπτική για να έχει απαρτία, δηλαδή στις 9 Αυγούστου.

«Ευχόμαστε η κυνηγετική περίοδος να είναι καλύτερη από πέρυσι γιατί η περσινή χρονιά δεν ήταν καλή λόγω των καιρικών συνθηκών και τα πουλιά μεταναστεύουν μόνο με το κρύο. Οικονομικά η χρονιά είναι δύσκολη, ενώ δύσκολος αναμένεται και ο χειμώνας, όμως ευελπιστώ πως δεν θα επηρεάσει την έκδοση αδειών από τους κυνηγούς.

Τα μέλη μας ήταν πολλές χιλιάδες, εγώ είχα φτάσει να εκδίδω 4000 άδειες πριν από κάποια χρόνια, αλλά πέρυσι εκδόθηκαν 1550 και η μείωση είναι μεγάλη» είπε ο κ. Φιορεντίνος και για τα όπλα είπε πως «όποιος έχει όπλο πρέπει να το δηλώνει, να είναι ο κάτοχός του και να γνωρίζει ότι υπάρχουν ποινές αν βρεθεί όπλο που δεν έχει δηλωθεί».

Προς ενεργοποίηση ο Σκοπευτικός Όμιλος

Μία ακόμα πληροφορία αφορά την ενεργοποίηση του Σκοπευτικού Ομίλου και υπάρχουν χορηγοί για να βοηθήσουν οικονομικά. Στο τέλος του καλοκαιριού θα είναι έτοιμος ο χώρος που είναι στο νταμάρι του Φαγιά και έχει λάβει εγκρίσεις και άδεια από τη Σκοπευτική Ομοσδπονδία.

Η πρόσκληση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζακύνθου κάνει γνωστό ότι η Γενική Συνέλευση των μελών του θα πραγματοποιηθεί στις 2 Αυγούστου, ημέρα Κυριακή και ώρα 9.30 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου που βρίσκονται στην πόλη στην οδό Ευγενίδου 10.

Τα θέματα είναι η έγκριση του απολογισμού για το έτος 2019, η έγκριση του προϋπολογισμού για το 2020 και άλλα τρέχοντα θέματα.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία, η συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 9 Αυγούστου την ίδια ώρα και με τα ίδια θέματα.

Της Αγγελικής Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *