Ζάκυνθος

Δ. Ακτύπης: Η Π.Υ. Ζακύνθου είναι στελεχωμένη και έχει στη διάθεσή της όλα τα επίγεια και εναέρια μέσα για την άμεση αντιμετώπιση

Χθες στη Ζάκυνθο ο πιλότος ενός εκ των πυροσβεστικών αεροπλάνων που επιχειρούσαν ρίψεις νερού  για την κατάσβεση της πυρκαγιάς  που ξέσπασε σε δασική έκταση, στα χωριά Λιθακιά και Μαχαιράδο, λίγο έλλειψε να χάσει τη ζωή του κατά την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους του. 

   Στους πυροσβέστες μας που ρίχνονται με αυταπάρνηση, θάρρος και υψηλό αίσθημα ευθύνης στη μάχη με τις φλόγες για να προστατεύσουν τις ζωές μας, τον φυσικό μας πλούτο και τις ιδιοκτησίες μας, χρωστάμε όλοι ένα ηχηρό  μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μας. 

   Ενα μεγάλο ευχαριστώ, επίσης, στους εθελοντές πυροσβέστες  η συμβολή των οποίων στη συνολική προσπάθεια κατάσβεσης της χθεσινής πυρκαγιάς υπήρξε καθοριστική

   Είναι αξιοσημείωτο δε πως κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της χθεσινής πυρκαγιάς, η οποία τέθηκε πολύ γρήγορα υπό έλεγχο, επιχειρούσαν από τις πρώτες κιόλας στιγμές εκδήλωσής της τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη, 2 καναντέρ και 2 πετζετέλ καθώς και ισχυρές δυνάμεις τις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, 24 πυροσβέστες με 7 οχήματα, και της Πολιτικής Προστασίας.

 Ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης δήλωσε σχετικά,

   «Παρότι η φωτιά που ξέσπασε χθες ήταν μικρής έκτασης, στην περιοχή έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου ενώ υπήρξε άριστος συντονισμός του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ξεκάθαρα την ετοιμότητα και τα ισχυρά αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού χάρη στα οποία η χθεσινή φωτιά τέθηκε υπο έλεγχο προτού επεκταθεί με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα.

   Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Π.Υ. Ζακύνθου είναι επαρκώς στελεχωμένη και έχει στη διάθεσή της όλα τα επίγεια και εναέρια μέσα για την άμεση αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *