Ζάκυνθος

Δ. Ακτύπης: “Αυτό που προέχει δεν είναι να έχουμε έσοδα από το Ναυάγιο αλλά να το διασώσουμε”

Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη που αφορά τη διαχείριση του Ναυαγίου μέσα από την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας για τη δημιουργία Επιτροπής εξέφρασε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή ο Βουλευτής Διονύσης Ακτύπης και κάλεσε όσους διατυπώνουν κριτική στη βάση της μικροπολιτικής, να διαβάσουν καλύτερα το κείμενο της τροπολογίας.

Όπως εξήγησε,  αποκλειστικός στόχος της τροπολογίας που έφερε η Κυβέρνηση είναι οι σωστικές παρεμβάσεις στο πλοίο Παναγιώτης που κινδυνεύει να εξαφανιστεί από τη φθορά και θύμισε  πως η προστασία της ακτής ήταν το πρώτο ζήτημα που τον απασχόλησε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Βουλευτής και για αυτό επισκέφτηκε το Υπουργείο Τουρισμού κατά προτεραιότητα.

«Η Κυβέρνηση επεξεργαζόταν το σχέδιο που θα αντικαθιστούσε το άρθρο που εξαιρέθηκε. Η τροπολογία μας εξασφαλίζει άμεσα αυτό που θέλουμε να γίνει στην περιοχή. Αφού διαβάσουν κάποιοι την τροπολογία να τοποθετηθούν. Πρόκειται για μια Επιτροπή με 4 ζακυνθινούς που θα οργανώσει την συντήρηση του πλοίου και θα δημιουργήσει ασφάλεια στην περιοχή πάνω από το Ναυάγιο, εκεί όπου υπάρχει δημόσια έκταση με βάση το ΦΕΚ της οριοθέτησης του αιγιαλού» ανέφερε θυμίζοντας πως η οριοθέτηση έγινε από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά τον αιγιαλό, δηλαδή μια έκταση δημόσια που δεν μεταβιβάζεται. 

«Αυτό που προέχει δεν είναι να έχουμε έσοδα από το Ναυάγιο αλλά να το διασώσουμε» υπογράμμισε μεταξύ άλλων , προαναγγέλλοντας εξελίξεις για τη διαχείριση που θα μπορούσε να γίνει  ακόμη και από έναν τοπικό φορέα.

Τέλος, για τις πρωτοβουλίες του Δήμου σημείωσε:

«Αν ο Δήμος κάνει δικό του φορέα, από πού θα χρηματοδοτηθεί; Ποιος θα κάνει τις μελέτες και ποιος θα τις πληρώσει; Στο Κράτος και στο Υπουργείο Τουρισμού θα καταλήξουμε πάλι. Αν μπορούσαμε να έχουμε μια μελέτη από το Δήμο γιατί δεν την είχαμε ήδη;» αναρωτήθηκε, κάνοντας μεταξύ άλλων γνωστό πως το κόστος των μελετών για την αποκατάσταση του Ναυαγίου με βάση τις πρώτες συζητήσεις που είχαν γίνει με πανεπιστημιακά ιδρύματα ήταν πολύ υψηλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *