Ζάκυνθος

Covid: Χιλιάδες τα ενεργά κρούσματα στη Ζάκυνθο και η πλειοψηφία τους είναι εισαγόμενα, σημειώνει ο γιατρός Σ. Θεοδόσης

Την τήρηση των μέτρων προστασίας και τις προφυλάξεις μας  επεσήμανε ο ιατρός παθολόγος Συγούρος Θεοδόσης με αφορμή τα πολλά κρούσματα  Covid που καταγράφονται τελευταία στη Ζάκυνθο.

«Στο νησί μας περνάμε το μεγαλύτερο κύμα πανδημίας που έχουμε περάσει έως τώρα . Υπάρχει εισβολή από κορονοϊό η οποία είναι κυρίως εισαγόμενη και συνεχώς ανανεώνεται. Άλλωστε η έξαρση εμφανίστηκε τους μήνες που ο τουρισμός κορυφώθηκε. Ο Αύγουστος θα είναι επίσης μήνας με πολύ κόσμο και θα κολλήσουμε όσοι μέχρι τώρα δεν νοσήσαμε ή θα ξανακολλήσουμε όσοι νοσήσαμε πριν από 4 μήνες» ανέφερε ο κ. Θεοδόσης που στη συνέχεια  είπε ότι είναι δύσκολο να προστατευτούμε με τόσα πολλά κρούσματα γύρω μας.

Ο γιατρός είπε να μην δούμε σαν μοιραία εξέλιξη το ενδεχόμενο να κολλήσουμε γιατί αν προσέξουμε τις επαφές που έχουμε με ανθρώπους μπορεί να την γλυτώσουμε.

«Οι νέοι βέβαια έρχονται σε επαφή με τουρίστες γιατί πρέπει να δουλέψουν αλλά οι μεγάλοι οφείλουν να προφυλαχθούν» επεσήμανε ο κ. Θεοδόσης και έκανε γνωστό ότι τα ενεργά κρούσματα είναι εκατοντάδες και χιλιάδες μέσα σε μία εβδομάδα. Επίσης είπε ότι πολλά κρούσματα δεν δηλώνονται.

Αν ο κορονοϊός μπει στην οικογένεια και δεν το ανακαλύψουν αμέσως, τότε θα κολλήσουν όλα τα μέλη, συμπλήρωσε ο γιατρός.

Το αισιόδοξο είναι πως αυτή η παραλλαγή που έχουμε στην Ελλάδα και στη Ζάκυνθο, η ΟΜΙΚΡΟΝ 4 και ΟΜΙΚΡΟΝ 5, είναι ήπια και δεν προκαλεί βαριά νόσηση, ανέφερε ο κ. Συγούρος Θεοδόσης και για τα συμπτώματα είπε ότι είναι υψηλός πυρετός, μπούκωμα,  πονόλαιμο, καταβολή δυνάμεων, αλλά μέσα σε λίγες ημέρες ο ασθενής πηγαίνει καλύτερα. Επίσης το καλό είναι ότι δεν προσβάλει το κατώτερο αναπνευστικό αλλά το ανώτερο.  

Για το θέμα των ατόμων που έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ο κ. Θεοδόσης είπε ότι δεν πρέπει να υποτιμούν την ασθένεια και με τα πρώτα συμπτώματα να πηγαίνουν στο γιατρό τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *