Ζάκυνθος

Χρυσόστομος: “Ο κ. Κολοκοτσάς όπως και άλλοι δεν κατάλαβε γιατί κατέστη τέως”

Με μια αιχμηρή επιστολή αλλά και με νέες δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Ερμή ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος απαντά στον τέως Δήμαρχο Ζακύνθου Παύλο Κολοκοτσά για το θέμα του Ναυαγίου, στηλιτεύοντας παράλληλα και την στάση όσων υπέγραψαν την κοινή επιστολή στήριξης στο Νομοσχέδιο. Αν και ο κ. Χρυσόστομος υπογράμμισε πως όλες οι απόψεις είναι θεμιτές στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού διαλόγου, σημείωσε πως κάποιοι θα πρέπει να αναρωτηθούν γιατί ο λαός τους έστειλε …σπίτι τους.

Ο Μητροπολίτης και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών, επανέλαβε μιλώντας στον Ερμή την πρόθεση της Εκκλησίας να στραφεί στη Δικαιοσύνη για το Νομοσχέδιο που αφορά την σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας για το Ναυάγιο , υποστηρίζοντας  πως όπως δικαιώθηκε για την αγοραπωλησία, η Εκκλησία θα αποδείξει και τώρα πως έχει το δίκιο με το μέρος της.

«Θα ήθελα να μας πει ο κ. Κολοκοτσάς τι ζήτησε από την Εκκλησία και εμείς δεν ανταποκριθήκαμε» ανέφερε ο Μητροπολίτης Δωδώνης, θέτοντας ερωτήματα για τους λόγους που ο τέως Δήμαρχος Ζακύνθου είχε βραβεύσει την Πιμάνα και  είχε στείλει, όπως είπε,  εκπρόσωπό του για 3 μήνες στα γραφεία της εταιρείας.

«Θα ήθελα να μας πει ο τέως Δήμαρχος γιατί δεν λειτούργησε το Δημοτικό Θέατρο αλλά και τι έκανε στη Ζάκυνθο και ο λαός τον έστειλε στο χωριό του» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για την πρόταση συνδιαχείρισης με το Δήμο για το πλάτωμα του Ναυαγίου, ο Μητροπολίτης Δωδώνης επανέλαβε πως τα εμπόδια έμπαιναν από το Δασαρχείο και τον χαρακτηρισμό της περιοχής ως αναδασωτέα καθώς και ότι πρόθεση του Δήμου ήταν να διαχειριστεί την περιουσία της Εκκλησίας, χωρίς όμως να προσφέρει κάτι από την πλευρά του. Επιστρέφοντας δε  στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού, σημείωσε πως  προβλέπει παρεκκλίσεις στους Νόμους για τις δασικές εκτάσεις, τις αρχαιολογικές εκτάσεις και τις ξένες ιδιοκτησίες.

«Πρόκειται για το Νομοσχέδιο των παρεκκλίσεων» ανέφερε πως      επαναλαμβάνοντας πως ο Χάρος με τον Χάρη θα …ναυαγήσουν στο Ναυάγιο.

Ο Μητροπολίτης επανέλαβε για ακόμη μια φορά την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη, σημειώνοντας πως πάντα θα υπάρχουν Τερτσέτηδες ενώ σημείωσε πως έχει ήδη απευθυνθεί προς το παρόν στην Κυβέρνηση, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δει καμία ανταπόκριση.

«Νέα συνάντηση με τον Υπουργό δεν είχαμε αφού αυτός μας αγνόησε. Περιμένουμε όμως συζήτηση και διάλογο όπου επιθυμεί» ανέφερε.

Για ακόμη μια φορά ο Μητροπολίτης στράφηκε σε όλους τους φορείς της Ζακύνθου ζητώντας την συστράτευση για την απόσυρση του Νομοσχεδίου, σχολιάζοντας ότι μέχρι στιγμής απευθύνεται σε  «αυτιά που δεν ακούν» , ενώ από τα «βέλη» του δεν ξέφυγαν για ακόμη μια φορά οι Ξενοδόχοι, σημειώνοντας πως επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα τους.

«Ο καθένας κοιτά με ξένα ..κόλλυβα να μνημονεύσει τον δικό του πεθαμένο. Η περιουσία είναι δική μας.  τι τον νοιάζει τον Α ή τον Β ξενοδόχο, που θέλει να εξασφαλίσει πως θα μπορεί να ρίχνει τα λύματα στη θάλασσα και να μην πληρώνει τέλη.» ανέφερε.  

Η ανακοίνωση που μας απέστειλε ο Μητροπολίτης αναφέρει:

«Υπέρ του Φορέα ο τέως Δήμαρχος Π. Κολοκοτσάς»

Η κατά το κοινώς λεγόμενον ….η βάρκα έγειρε

«Με ιδιαίτερη χαρά διάβασα στο χθεσινό (1-7-2021) φύλλο της εφημερίδας σας, τις δηλώσεις ενός ακόμη τέως Δημάρχου, ο οποίος, επίσης όπως και οι άλλοι, ακόμη δεν κατάλαβε ….γιατί κατέστη τέως.

Διαβάζω λοιπόν ότι ο εν αποστρατεία και γενικά τέως Παύλος Κολοκοτσάς, είναι λέει «Υπέρ» του «Φορέα». Προφανώς, κανένας δεν μπήκε στον κόπο να τον ενημερώσει τον άνθρωπο, ότι κανένας φορέας δεν υπάρχει, παρά μόνον ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΕΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ. Λέει επίσης, ότι στο Ναυάγιο βρήκε την Εκκλησία απέναντί του.

Καλά τα λέει. Μπράβο του.

Απέναντι του ήμασταν και είμαστε, Απέναντι όμως, όχι στον άνθρωπο Παύλο Κολοκοτσά ή στο Δήμαρχο του Δήμου Ζακύνθου, αλλά:

ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε Εκείνον που είχε το θράσος να βραβεύσει, με τιμητική πλακέτα, την ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΙΜΑΝΑ, η οποία έκλεψε το βιος και την περιουσία 200 φτωχών συνδημοτών του από τα ορεινά της Ζακύνθου.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε Εκείνον, που με δική του εντολή, εγκατέστησε στενό συνεργάτη του και μετέφερε τα γραφεία του Δήμου, στα γραφεία της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΙΜΑΝΑ, επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, με σκοπό την τάχιστη ολοκλήρωση της επένδυσης (βλ απάτη) στα Ορεινά της Ζακύνθου, και τέλος,

ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε Εκείνον, που συναντιότανε κρυφά ( ραντεβού) και με όμορφα παρέα με τα μέλη της ΠΙΜΑΝΑ και ….άλλα λέγανε.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ λοιπόν  σε Εκείνον, ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε.

Ο Δωδώνης Χρυσόστομος»

Ακολουθήστε το Ermisnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *