Ζάκυνθος

Χρυσόστομος: “Εμείς προτρέψαμε τον κ. Μητσοτάκη να βάλει υποψήφιο Βουλευτή τον κ. Ακτύπη”

Το θέμα των εξελίξεων στο Ναυάγιο φαίνεται πως θα μας απασχολεί επί μακρόν καθώς οι αντιπαραθέσεις καλά κρατούν και δεν διαφαίνεται ότι θα επέλθει ηρεμία και κοινή πορεία όλων των τοπικών αρχών.

Μία γεύση όσων θα επακολουθήσουν πήραμε μέσα στην περίοδο των εορτών και στον χορό των αντιθέσεων βρίσκονται πλέον κυβέρνηση, τοπικές αρχές, φορείς και εκκλησία.

Μετά από αυτά που έγιναν τελευταία και την επιστολή των δύο Μητροπολιτών (Δωδώνης και Ζακύνθου) στον Πρωθυπουργό, αναφορικά με τη στάση του Βουλευτή ο οποίος επισκέφθηκε μοναστήρια με μη εμβολιασμένους, οι δύο Μητροπολίτες του νησιού μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό ORTHODOX TV.GR.

Στην συνέντευξη έγινε εκτενής αναφορά στη στάση του Βουλευτή Ζακύνθου κατά την προεκλογική περίοδο, στο θέμα της στήριξης της υποψηφιότητάς του, καθώς και στην διάνοιξη του περίφημου δρόμου διαφυγής από το πλάτωμα του Ναυαγίου.

Αρχικά ο κ. Χρυσόστομος αναρωτήθηκε για τις αλήθειες και τα ψέματα των πολιτικών και ακολούθως μπήκε στο κυρίως θέμα, δηλαδή το Ναυάγιο και τις επισκέψεις του Βουλευτή Ζακύνθου στα μοναστήρια των ορεινών.

Με τη φράση «είδατε κανένα Βουλευτή να λέει αλήθεια;» ξεκίνησε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος στο ερώτημα για την επιστολή που εστάλη στον Πρωθυπουργό και για την οποία ο Βουλευτής Ζακύνθου είπε ότι έχει ψεύτικα στοιχεία.

«Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο»

Ο κ. Χρυσόστομος μίλησε για το χαρακτήρα του κ. Ακτύπη και είπε μεταξύ άλλων:

«Εμείς χαιρόμαστε που ο Βουλευτής έδωσε την αφορμή να απαντήσουμε στο θέμα κυρίως του εμβολιασμού, γιατί εκεί εστιάζουμε.

Ο Βουλευτής φάνηκε πως θέλει να επιβεβαιώσει εκείνο που έλεγε ο Πλάτων ότι «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο» κι ακόμα ότι «φοβού την εκδίκηση των υπό  εσού ευεργετηθέντων».

Ο κάθε Βουλευτής θέλει να επιβεβαιώσει το χαρακτήρα του, ανάλογα με εκείνον το χαρακτήρα που έχει και εκδηλώνεται όταν γίνει βουλευτής. Άλλος είναι όταν είναι υποψήφιος και άλλος μετά, όταν γίνει βουλευτής.

Θέλετε να πω ότι καβάλησε το καλάμι;  Δεν φαίνεται γιατί είναι λίγο βαρύς για να σηκωθεί στο καλάμι…».

Για την περιουσία της εκκλησίας στην επίμαχη περιοχή και τη στάση του κ. Ακτύπη ο κ. Χρυσόστομος είπε: «Αν εγώ που ήμουν από το 1994 Μητροπολίτης Ζακύνθου δεν είχαν κάνει όλα όσα έργα έγιναν (νοσοκομείο, θέατρα, γήπεδα, εργατικές κατοικίες, σχολεία, ΤΕΙ κλπ) με την εκκλησιαστική περιουσία που παραχωρήθηκε, θα έλεγα πως είναι δικαιολογημένη η «αγανάκτηση». Όμως αυτά τα κάναμε εμείς  και έτσι θα είχαμε λόγο να συνεισφέρουμε και για την υπόθεση του Ναυαγίου. Ποιός έφτιαξε πάνω το χώρο να είναι προσβάσιμος και να πηγαίνουν να τον βλέπουν; Η Μητρόπολη τον έφτιαξε το χώρο πάνω από το Ναυάγιο. Επομένως αυτά τα δήθεν που λέει ο Βουλευτής για το κράτος ότι αποφάσισε να κάνει παρέμβαση, είναι αστεία».

Μιλώντας για τη στάση των μοναχών και τα εμβόλια ο κ. Χρυσόστομος σημείωσε: «Η περιουσία της Μονής του Αγίου Γεωργίου είναι 4 και πλέον αιώνων. Εγώ, έχω την τιμή να είμαι και προϊστάμενος των μοναστηριών γιατί δεν έχουν αδελφότητες και όσοι είναι τώρα εκεί είναι φιλοξενούμενοι. Δεν έχουν δημιουργήσει αδελφότητα γιατί είναι περιοδεύον θίασος. Τον λένε ηγούμενο για να τον κολακεύσουν.

Αποφασίσαμε ένα δρόμο διαφυγής και μετά τον άλλαξε και τον έβαλε αλλού

Εμείς λέμε ότι ο Βουλευτής πηγαίνει σε μοναστήρια (όχι ότι πήγε αλλά ότι πηγαίνει κατ’ επανάληψη) όταν εμείς έχουμε επιστήσει την προσοχή ότι θα τα κλείσουμε και δεν θα είναι επισκέψιμα γιατί είναι ανεμβολίαστοι.

Αυτό ήταν μία προειδοποίηση για να μην δημιουργήσουν εστίες μολύνσεως».

Για τον υπεύθυνο της μονής που δήλωσε ότι έχει εμβολιαστεί ο Μητροπολίτης Διονύσιος είπε ότι ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει και ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος είπε:

«Εμείς φωνάξαμε όλους τους ανεμβολίαστους παπάδες στις αρχές του Δεκέμβρη και ο δεσπότης έκανε τιμωρίες. Ήλθε λοιπόν κι αυτός ο παπάς και μία μοναχή  και τους είπαμε πως θα τα κλείσουμε αν δεν εμβολιαστούν. Πότε πρόλαβε και έκανε και τις 3 δόσεις και γιατί έπρεπε να πάει στα Γιάννενα να κάνει τα εμβόλια;  Εμάς δεν μας ειδοποίησε ότι έκανε τα εμβόλια και δεν έφερε πιστοποιητικό όπως οι υπόλοιποι.

Οι παπάδες τέθηκαν σε αργία και τους απαγορεύτηκε να λειτουργούν εκτός της εκκλησίας τους, ενώ το ίδιο έγινε και με τον ηγούμενο του Αγίου Διονυσίου.

Ο Βουλευτής είπε ψέμα ότι κεράσαμε στη Μονή και ότι δεχτήκαμε κόσμο. Δεν κάναμε τίποτα, ούτε τραπέζια.

Ο Βουλευτής δεν πήγε μόνο μία φορά στα μοναστήρια και παίζει ένα άλλο παιχνίδι».

Πριν τις εκλογές

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Χρυσόστομος στην περίοδο προ των εκλογών όταν δεν ήταν ακόμα σίγουρη η υποψηφιότητα του Δ. Ακτύπη, θέμα για το οποίο είπε: «Όταν εμείς προτρέψαμε τον κ. Μητσοτάκη να τον βάλει υποψήφιο Βουλευτή ξέραμε ότι στη συνέχεια μπορεί να εκλεγεί γιατί είχε άλλο προφίλ. Κατάφερε λοιπόν να κινηθεί εναντίον μας η υποψηφία που ήταν φαβορί και στη συνέχεια πήγε να συμπράξει μαζί της».

Ο δρόμος

Τέλος ο κ. Χρυσόστομος έθεσε στον κ. Ακτύπη το ζήτημα της συμπεριφοράς του στην υπόθεση του δρόμου διαφυγής καθώς άλλα αποφάσισαν και άλλα έκανε στην πορεία.

Ο Μητροπολίτης είπε σχετικά: «Πριν από 1 χρόνο περίπου  ο κ. Βουλευτής ζήτησε να γίνει ένας δρόμος διαφυγής από το Ναυάγιο και του λέω: για στάσου Διονύση μου εκεί δεν έχει δέντρα και τι τον θες το δρόμο διαφυγής…

Πήγαμε με το Διοικητή της Πυροσβεστικής και το Διοικητή της Αστυνομίας και ακούστε το αποτέλεσμα. Διαλέξαμε το δρόμο εκείνο για να μην κόψουμε κανένα δέντρο. Μετά από καιρό η Περιφερειάρχης αποφάσισε να ανοίξει άλλο δρόμο και να κόψει δέντρα σε ενάμισυ χιλιόμευρο και όποιος φύγει θα περάσει από δέντρα που θα καίγονται…

Αυτός ο δρόμος είναι με 900 χιλιάδες κόστος και ο Βουλευτής πήγε με την Περιφερειάρχη, ενώ ο δρόμος που είχαμε αποφασίσει αρχικά θα κόστιζε 35 χιλιάδες».

2 σχόλια

  1. DEAR ERMIS
    PERAN TON DIAFORON POLITIKIS FISEOS METAXI TON DIO (MITROPOLITON) KAI TOU VULEFTI SAS GIA DIMOTIKA THEMATA, THA THELAME NA EPISTISOUME TIN PROSOXI TIS IERARXIAS ELLADOS GIA TO @[email protected] TIS EKKLISIAS ME PROTAGONISTI ENAN GERONTA IEREA POU EXEI XEXASI TIN APOSTOLI TOU KAI DIASIRI ME TIN STASI TOU TIN EKKLISIA. AS AFISI TO @PETRAXILI TOU STIN AGIA [email protected] KAI AS XANAFORESI TA POLITIKA TOU, PERA APO NA EMFANIZETE ME STAUROUS KAI EIKONES PARASIRONTAS KAI TON ADIKATASTATI TOU. AUTA DEN EINAI PARA REZILIA KAI DIASIRMOS TIS EKKLISIAS MAS SAN ORTHODOXOI. OPIOS SINTAXIODOTITE EPISTREFI STO PROTERO BIO TOU. FIGOURAROUN OI DIO MITROPOLITES GIA THEMATA EKTOS EKKLISIAS. DIKASTIRIA DEN IPARXOUN STIN ELLADA NA LITHOUN OI DIAFORES? H EXEI NA KANEI H ZAKINTHOS ME ENAN PISMATARI GERONTA POU EPIMENI NA ANAKATEVETE KAI NA PROSPATHI NA PERNAI TO DIKO TOU? DEN DIABAZONTE MONO APO @ZAKINTHINOUS STO [email protected] TA KAMOMATA TOU OPOS ELEGE H NONA, ALLA APO OLLON TON KOSMO OPOU GIS KAI ZAKINTHINOI.
    PARAKALOUME TIN SEBASTI IERARXIA ELLADOS NA LABI METRA EP AUTOU.
    EUXARISTOUME
    MARLA USA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *