Ζάκυνθος

Χρ. Τετράδη: Το 2021 θα έχουμε το 60% της πληρότητας του 2019

Τις εκτιμήσεις της για τις εξελίξεις που θα επηρεάσουν την  ατμομηχανή της τοπικής οικονομίας, που δεν είναι άλλη από τον τουρισμό, εξέφρασε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή, η Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Χρ. Τετράδη, μαζί με τις ευχές της για μια νέα χρονιά με υγεία και δύναμη!

 Η κ. Τετράδη προέβλεψε μια τουριστική σεζόν με αφίξεις σε ποσοστό της τάξης του 60% σε σχέση με αυτές του 2019, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη γενναίων αποφάσεων για την στήριξη των επιχειρήσεων του τουρισμού.

«Ο κλάδος μας πέρασε πάρα πολύ δύσκολα σε όλη την Ελλάδα και τα καταλύματα που λειτούργησαν τελικά ήταν πολύ λίγα. Έγιναν ηρωικές προσπάθειες για να δουλέψει ο τουρισμός και το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα είναι πως για τα δεδουλευμένα δεν γίνονται οι εισπράξεις, με άλλα λόγια οι τουρ οπερέιτορς δεν προχωρούν σε πληρωμές. Αυτό δημιουργεί αλυσιδωτές συνέπειες σε όλους» τόνισε η κ. Τετράδη, αναγνωρίζοντας όμως τις θετικές προοπτικές που δημιουργεί η έναρξη του εμβολιασμού σε όλους τους πολίτες της Ευρώπης, οι οποίοι άλλωστε θα είναι και οι αυριανοί μας πελάτες. Όμως, διατήρησε τις επιφυλάξεις της τόσο για το βαθμό που ο πληθυσμός παγκοσμίως θα ανταποκριθεί στον εμβολιασμό, όσο και στις πραγματικές συνέπειες της οικονομικής ύφεσης, η οποία επηρεάζει το κατά πόσο οι εν δυνάμει πελάτες μας θα μπορούν να κάνουν διακοπές και ειδικά διακοπές εκτός συνόρων.

«Δεν ξέρω αν είναι εύκολο ή δυνατόν να κάνουν τις διακοπές τους όσου χάσουν τις δουλειές τους» σημείωσε, χωρίς να παραβλέπει την μεγάλη ανάγκη που θα υπάρχει για ανέμελες διακοπές μετά τον εγκλεισμό.

«Εμείς προβλέπουμε ένα ποσοστό της τάξης του 60 με 50% των εισπράξεων και της πληρότητας σε σχέση με το 2019» σημείωσε.

Η κ. Τετράδη σημείωσε πως το ΞΕΕ από κοινού με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και το ΣΕΤΕ υποβάλλονται συγκεκριμένες προτάσεις προς την Κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως η επιβίωση των τουριστικών επιχειρήσεων είναι το μεγάλο «στοίχημα» που θα πρέπει να κερδηθεί για την οικονομία.

«Η Κυβέρνηση παίρνει μέτρα αλλά τώρα που έχουμε όλα τα δεδομένα στο τραπέζι είναι η ώρα των γενναίων αποφάσεων» τόνισε η κ. Τετράδη υποστηρίζοντας πως η ρευστότητα είναι αναγκαία προϋπόθεση για την επανεκκίνηση του τουρισμού,

Μ.Π.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *