Ζάκυνθος

Χωρίς προβλήματα η επιστροφή των μαθητών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά!

Χωρίς προβλήματα και με μεγάλο ποσοστό «συμμόρφωσης» στα μέτρα που εδώ και μήνες έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας για την αποτροπή της μετάδοσης του Covid -19 ξεκίνησαν χθες και πάλι τα δια ζώσης μαθήματα για τα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά, ενώ από χθες λειτουργούν κανονικά και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί.

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε στις 8.15 το πρωί και όσοι γονείς μετέφεραν το παιδί τους στο σχολείο, ενημερώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς για το διαφορετικό ωράριο προσέλευσης που θα γίνεται ανά τάξη, έτσι ώστε οι πρώτοι μαθητές να προσέρχονται στο σχολείο στις 8.15 και οι τελευταίου στις 8.45.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου Ευ. Αγγελούσης τόνισε πως όλα κύλισαν ομαλά, ενώ όλοι ενημερώθηκαν για τα επιπλέον μέτρα που θα τηρούνται σε σχέση με την διαφορετική ώρα προσέλευσης των μαθητών και την είσοδο από διαφορετικό σημείο του κτιρίου, εφόσον φυσικά υπάρχει η δυνατότητα, αλλά και την νέα οδηγία που δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, σε σχέση με το άνοιγμα των παραθύρων για την ανανέωση του αέρα και κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελούση, την προηγούμενη εβδομάδα διανεμήθηκαν στους Διευθυντές και οι νέες μάσκες προστασίας που παραλήφθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές, διαδικασία που μέχρι σήμερα εκκρεμούσε.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μπορεί η τήρηση του μέτρου να είναι δύσκολη τις ημέρες της κακοκαιρίας, αλλά θα πρέπει να υπάρχει συμμόρφωση στο μέτρο του δυνατού. Σύμφωνα μάλιστα με το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας, τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία διαθέτουν επάρκεια σε πετρέλαιο για τη θέρμανση των αιθουσών, ενώ υπάρχει σαφής οδηγία για τους γονείς ώστε τα παιδιά να έχουν μαζί τους τα μπουφάν τους, για να τα φορούν κατά τη διάρκεια του μαθήματος εφόσον χρειαστεί!

M.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *