Ζάκυνθος

Χωρίς προβλήματα η 1η εβδομάδα των εξετάσεων

Χωρίς προβλήματα κύλησε η πρώτη εβδομάδα των πανελλαδικών εξετάσεων, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον –Ε- ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσιος Πόθος ο οποίος έκανε γνωστό ότι τα γραπτά των μαθητών αναχωρούσαν αυθημερόν.

«Κανένας καθηγητής δεν πήρε μέρος στην απεργία και κανένας μαθητής δεν ασθένησε από covid. Όλα πήγαν καλά» σημείωσε ο κ. Πόθος και ανέφερε πως την Παρασκευή έφυγαν 39 γραπτά, την Πέμπτη 250 και την πρώτη μέρα των εξετάσεων έφυγαν 254 γραπτά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον –Ε- ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσιος Πόθος «την περασμένη Παρασκευή οι μαθητές του ΕΠΑΛ διαγωνίστηκαν στα μαθηματικά και συμμετείχαν στις εξετάσεις 39 μαθητές. Την περασμένη Πέμπτη εξετάστηκαν για 2η ημέρα οι μαθητές του Γενικού Λυκείου και έδωσαν 3 μαθήματα. Υπήρξε μία καθυστέρηση με το σύστημα που στέλνει τα θέματα, ήταν ένα τεχνικό πρόβλημα. Όμως τελικά πήγαν όλα καλά και παρά την απεργία δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα. Είχαμε πάρει μέτρα, ώστε και με την απεργία να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε κανονικά. Θέλω να ευχαριστήσω τους υπευθύνους του ξενοδοχείου  «Κατερίνα  PALACE»  που φιλοξενεί τις ημέρες των εξετάσεων κάποιους εκπαιδευτικούς από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης ευχαριστούμε τον Αστυνομικό Διευθυντή που μας διέθεσε προσωπικό και όχημα για την μεταφορά των γραπτών. Μία ενδεχόμενη καθυστέρηση δημιουργεί πρόβλημα στο βαθμολογικό κέντρο στο οποίο αναμένουν να συγκεντρωθούν όλα τα γραπτά».

Ο προϊστάμενος σημείωσε ακόμα πως την Τρίτη τελειώνουν τα λύκεια και μετά έχουμε τα ειδικά μαθήματα, ενώ το ΕΠΑΛ συνεχίζει.

«Μετά την καθυστέρηση της περασμένης εβδομάδας έγινε τηλεδιάσκεψη με το γενικό γραμματέα του υπουργείου παιδείας και δόθηκαν οδηγίες στους χειριστές του συστήματος και στους προέδρους των εξεταστικών κέντρων σε όλη τη χώρα για να μην δημιουργηθούν ξανά προβλήματα» συμπλήρωσε ο κ. Πόθος.

Με το τέλος των Πανελλαδικών  για τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, θα ξεκινήσει η εξέταση των υποψηφίων στα Ειδικά Μαθήματα.

Περί τα μέσα Ιουλίου αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων 2021 και οι υποψήφιοι φέτος θα ενημερωθούν για τις επιδόσεις τους μέσα από SMS, που θα αποσταλούν στα κινητά τους τηλέφωνα με τις βαθμολογίες, τις οποίες έλαβαν στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Με γραπτό μήνυμα θα ενημερωθούν οι υποψήφιοι και για τη σχολή / τμήμα επιτυχίας τους. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη αλλαγή που έρχεται φέτος στις Πανελλήνιες 2021. Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα υποβολής παράλληλου μηχανογραφικού από τους υποψηφίους τόσο για ΑΕΙ και για δημόσια ΙΕΚ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *