Ζάκυνθος

Χωρίς (?) άδεια λειτουργίας το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο!

Οξύτατη αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα δύο Θέατρα της Πόλης

Η λειτουργία του υπαίθριου και του νέου κλειστού θεάτρου ήλθε στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη, με αιρετούς των μειοψηφίας να θέτουν ζήτημα και να ζητούν ενημέρωση.

Από τους διαλόγους εξήχθη το συμπέρασμα ότι το υπαίθριο λειτουργούσε χωρίς άδεια και αν δεν εκδοθεί δεν μπορεί ο Δήμος να προχωρήσει στην παραχώρησή του σε όσους το ζητούν, ενώ για το νέο θέατρο είμαστε σε αναμονή μέχρι νεωτέρας.

Καμία απάντηση στο Εθνικό Θέατρο που ζήτησε να έλθει, κατήγγειλε ο Θοδωρής Καμπίτσης

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Θ. Καμπίτσης άνοιξε το θέμα λέγοντας πως φέτος ζήτησε να έλθει στο νησί μας το Εθνικό Θέατρο για παράσταση, αλλά δεν του δίνει απάντηση κανένας. Ζήτησε προσωπικά από το Δήμαρχο να βοηθήσει για να ανοίξει το θέατρο και να στείλει απάντηση.

Χωρίς άδεια δεν πρόκειται να ανοίξει το υπαίθριο και δεν θα παρανομήσω δήλωσε ο Δήμαρχος

Ο κ. Αρετάκης απάντησε για το υπαίθριο θέατρο και είπε ότι επισκευάζεται, όμως συμπλήρωσε ότι δεν έχει άδεια λειτουργίας και αν δεν βγει η άδεια δεν θα λειτουργήσει.

«Είπαμε ν’ αλλάξουμε πορεία» σημείωσε ο κ. Αρετάκης και συνέχισε λέγοντας πως στο χώρο γίνονταν συναυλίες που είχαν εισπράξεις πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ και ο Δήμος έπαιρνε ελάχιστα. Ενδεικτικά μάλιστα είπε ότι από το υπαίθριο θέατρο των 2.000 θέσεων έχουν εισπραχθεί μόνο 6 χιλιάδες ευρώ και ο Δήμος έχει τεράστιες οφειλές.

Εγκαταλελειμμένο το νέο θέατρο δήλωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Πόλης

Εκεί παρενέβη ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πόλης Κωνσταντίνος Πέττας που πήρε το λόγο και κατήγγειλε πως το νέο Θέατρο έχει εγκαταλειφθεί, ενώ παράλληλα ζήτησε εδώ και τώρα να ανοίξει το υπαίθριο και να δοθεί στους Συλλόγους δωρεάν για παραστάσεις.

Κάποιοι θέλουν να κάνουν τα θέατρα επιχειρήσεις τους, κατήγγειλε ο Δημήτρης Κάνδηλας

Στη συνέχεια μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Δημήτρης Κάνδηλας που είπε ότι φέτος λόγω κορονοϊού δεν πρόκειται να έλθει κανένα σχήμα. Κατήγγειλε ότι κάποιοι θέλουν να κάνουν τα θέατρα επιχειρήσεις τους και έκανε γνωστό πως κατά την άποψή του το θέατρο έπρεπε να εισπράττει κάθε χρόνο από 60 έως 80 χιλιάδες ευρώ.

Το κλίμα της συνεδρίασης χάλασε από τραμπουκισμούς που ασκήθηκαν από το κοινό και σε παρέμβασή του ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Κασσιμάτης ανέφερε ότι η διαδικασία μοιάζει με καφενείο κακής σύνθεσης.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Πάστρας ζήτησε από τον πρόεδρο να προστατεύσει τη διαδικασία και να υπάρχει σεβασμός του ενός προς τον άλλον, γιατί αλλιώς γίνονται … θέατρο….

Απαίτηση της αντιπολίτευσης για το άνοιγμα του υπαίθριου δημοτικού θεάτρου

Οι παρατάξεις του Δημοτικού συμβουλίου ζήτησαν επιτακτικά την άμεση λειτουργία του υπαίθριου θεάτρου αλλά ο Δήμαρχος επέμεινε πως δεν πρόκειται να παρανομήσει. Ο κ. Αρετάκης είπε ακόμα ότι το κυλικείο έχει προσεισμική άδεια ενώ το θέατρο κατασκευάστηκε πολύ μετά τους σεισμούς του ’53 και επανέλαβε πως δεν πρόκειται να τον οδηγήσει κανένας στην παρανομία. Για το νέο Θέατρο ανέφερε πως ακόμα παρακαλάνε την εταιρεία του κ. Νάκα που έβαλε τον εξοπλισμό να έλθει να βγάλει τα μηχανήματα από τις σακούλες.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Αρμένης επεσήμανε πως δεν μπορεί ο Δήμαρχος να βάζει λουκέτο σε μία δομή και να κρατάει το υπαίθριο κλειστό.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Πόλης κ. Πέττας ζήτησε να αναλάβει τη λειτουργία του κλειστού θεάτρου και ο Δήμαρχος του απάντησε πως δεν μπορεί το Τοπικό Συμβούλιο να αντιμετωπίσει τέτοιες ευθύνες.

Η συζήτηση έκλεισε χωρίς καμία εξέλιξη.

Της Αγγελικής Ξενόφου

Πηγή φώτο: seawonders.com

2 σχόλια

  1. Όταν αποφασίζεις να καθαρίσεις τους “Στάβλους του Αυγεία”,πρέπει να πάρεις και εργάτες να σε βοηθήσουν γιατί έχει πολύ κοπριά.Εκτός και είσαι ο Ηρακλής!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *