Ζάκυνθος

Χ. Βαρβαρίγος: Έτοιμες για τους τουρίστες οι παραλίες του Λαγανά – Τοποθετήθηκαν εγκαταστάσεις για ναυαγοσώστες (photos)

Τον καθαρισμό των παραλιών έβαλε σε προτεραιότητα η Δημοτική Ενότητα Λαγανά και σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο μέρος από το Καλαμάκι μέχρι τη Λιθακιά  έχει καθαριστεί.

Με τη χρήση μηχανημάτων έγινε συγκέντρωση όλων των άχρηστων αντικειμένων που βρίσκονταν στην αμμουδιά και πλέον οι επισκέπτες μπορούν να απολαμβάνουν τις παραλίες του κόλπου Λαγανά  για τις διακοπές τους σε ένα φροντισμένο περιβάλλον, όπως πρέπει να το βιότοπο της χελώνας.

Εντατικές εργασίες γίνονται τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος

Μία ακόμα διαδικασία βρίσκεται προς το τέλος της και αφορά την τοποθέτηση των εγκαταστάσεων για τους ναυαγοσώστες. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι η προεργασία  έχει γίνει, ο διαγωνισμός έχει δημοσιοποιηθεί από τη δημοτική αρχή και αναμένεται να εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

Ο Αντιδήμαρχος Λαγανά Χαράλαμπος Βαρβαρίγος δήλωσε στον –Ε- ότι πρέπει να γίνουν όλα γρήγορα και σωστά, καθώς φέτος αναμένεται μια καλή τουριστική χρονιά και πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτά που ζητούν οι επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και οι επισκέπτες μας. Για το λόγο αυτό ο καθαρισμός της παραλίας του Λαγανά ξεκίνησε νωρίς και τελείωσε πριν φύγει ο Απρίλιος μήνας.

Στο ίδιο μήκος κύματος δουλεύουν και οι επιχειρηματίες της περιοχής που θα ανοίξουν τα καταστήματά τους αλλά και τα καταλύματα μέσα στο Μάιο μήνα.

Ο κ. Βαρβαρίγος προσπαθεί να αξιοποιήσει όσα μηχανήματα υπάρχουν στο Δήμο για να ολοκληρώσει τις αναγκαίες παρεμβάσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Τώρα γίνονται οι πιο βαριές εργασίες και στη συνέχεια θα υπάρχει συντήρηση και μικρότερες παρεμβάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *