Οικονομία

Χ. Σταϊκούρας: Κανένας καινούργιος φόρος το 2022

Δεν θα υπάρξει κανένας καινούργιος φόρος το 2022 για τους πολίτες ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε, δεν συμπεριλαμβάνει κανένα καινούργιο φόρο ο νέος κρατικός προϋπολογισμός αντιθέτως έχει πρόσθετες μειώσεις φόρων για το 2022. “Είμαστε συνεπείς σε ό,τι είχαμε πει και στη ΔΕΘ και πριν από τις εκλογές”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός δεν έχει κανένα νέο φόρο το 2022, επανέλαβε ωστόσο τόνισε ότι ” έχει όλες τις μόνιμες μειώσεις φόρων που έχουμε υλοποιήσει από την αρχή της θητείας μας, έχει πρόσθετες μειώσεις φόρων και έχει έναν μικρό δημοσιονομικό χώρο για πρόσθετη μείωση του ΕΝΦΙΑ “.

Φορολογικές δηλώσεις

Ο νέος προϋπολογισμός περιλαμβάνει την ήδη υφιστάμενη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% και έχει με μία πρόσθετη μείωση του φόρου συνολικά κατά 60 εκατ. ευρώ, έχει μείωση στο φόρο όλων των επιχειρήσεων στο 22% από 29% που ήταν προηγουμένως , έχει την μόνιμη μείωση της προκαταβολής φόρου σε επιχειρήσεις από 100% στο 80 % και στα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στο 55%, έχει τη νόμιμη μείωση της φορολόγησης των φυσικών προσώπων στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα στο 9%, έχει τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες που είναι για το 2022 και έχει και τη κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα για το 2022 .

” Και εννοείται ότι έχει όλες τις μειώσεις του ΦΠΑ( είτε είναι εστίαση, είτε είναι μεταφορές , είτε είναι κινηματογράφος ,είτε είναι γυμναστήρια, είτε είναι σχολές χορού) μέχρι τον Ιούνιο 2022″, συμπλήρωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *