Ζάκυνθος

Μπόχαλη: “Πρώτα τα έργα για την ασφάλεια της περιοχής” υποστηρίζει ο Πρόεδρος της κοινότητας

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η Μπόχαλη

Ο καθαρισμός του δάσους, η ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, οι παρεμβάσεις για τη διευθέτηση των νερών της βροχής, η διάνοιξη δρόμων για την πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων αλλά και για την ασφαλή εκκένωση σε περίπτωση ανάγκης στην Κάναλη, στην πλατεία, αλλά και σε παραλίες στο Ακρωτήρι και αλλού, είναι κάποια από τα ζητήματα που προτάσσει ο Πρόεδρος της Μπόχαλης Σπ. Φιορεντίνος μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- ως τα έργα που έχει άμεση ανάγκη η περιοχή.

Ο Πρόεδρος της Μπόχαλης Σπ. Φιορεντίνος

Με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για τις πυρκαγιές αλλά και την συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Νικήτα Αρετάκη, ο κ. Φιορεντίνος σταχυολόγησε κάποια από τα έργα που έχει άμεση ανάγκη η κοινότητα, τονίζοντας πως τα έργα πολιτικής προστασίας έρχονται σε προτεραιότητα και ακολουθούν αυτά που αφορούν την καλαισθησία και την ανάπλαση. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά δεν έχει νόημα να αναφερόμαστε σε πλακοστρώσεις, αν το «μπαλκόνι» της Μπόχαλης είναι έτοιμο να υποχωρήσει ούτε για εξωραϊσμούς, αν δεν καθαριστεί σωστά ολόκληρο το δάσος της Μπόχαλης από την μια άκρη έως την άλλη. Ο κ. Φιορεντίνος, ειδικά για τον καθαρισμό του δάσους σημείωσε πως είναι επιβεβλημένος, μια που μέχρι σήμερα έχει γίνει παρέμβαση μόνο στην πλευρά που «βλέπει» προς την Πόλη. Ακόμη όμως και σε αυτό το τμήμα του δάσους που καθαρίστηκε κατά το παρελθόν από τους εποχικούς του Δασαρχείου, υπάρχουν δεμάτια από κλαδιά που δεν έχουν απομακρυνθεί ενώ άγρια χόρτα έχουν βγει και υπάρχει κίνδυνος σε περίπτωση φωτιάς.

Ο Πρόεδρος της Μπόχαλης αναγνώρισε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στο Δασαρχείο, ωστόσο υπογράμμισε πως πρέπει να γίνει σχεδιασμός και μια ολοκληρωμένη παρέμβαση.

Οριστικές λύσεις ζήτησε και για το θέμα της στάθμευσης, τονίζοντας πως ο χώρος που υπάρχει σήμερα για στάθμευση πρέπει να αδειοδοτηθεί και να διαμορφωθεί, αφού πρώτα λυθεί το σοβαρό ζήτημα που αφορά τα έργα διευθέτησης των νερών της βροχής. Παράλληλα με την αξιοποίηση του οικοπέδου, ζήτησε να υπάρχει συνεχής φύλαξη από την Αστυνομία ή από δημοτικό φύλακα για να αποτραπεί η παράνομη στάθμευση όχι μόνο στο πλάτωμα αλλά και στους δρόμους που οδηγούν στο δάσος και το Κάστρο και εμποδίζουν τη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Φιορεντίνο, το θέμα απασχόλησε μια συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο, ο οποίος δεσμεύτηκε πως θα υπάρχει φύλαξη και από το Δήμο.

Ο Δήμαρχος δήλωσε αποφασισμένος να τηρηθεί η τάξη και η νομιμότητα στην περιοχή

«Ο Δήμαρχος δήλωσε αποφασισμένος να τηρηθεί η τάξη και η νομιμότητα στην περιοχή και περιμένουμε πρωτοβουλίες» ανέφερε.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της κοινότητας αναφέρθηκε και στην ανάγκη να ανοίξει και πάλι ο δρόμος στην Κάναλη που έχει κλείσει από φερτά υλικά. Όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο, για το δρόμο αυτό υπάρχουν έγγραφα από την Πυροσβεστική, αλλά και από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Ένα σχόλιο

  1. Θα ήθελα να αναφερθώ στην απαράδεκτη εικόνα που είδα κατά τον εορτασμό της 156ης επετείου της Ένωσης στο Κάστρο. Στην φωτογραφία με όλες τις αρχές του τόπου, τα χόρτα έφταναν μέχρι τα γόνατα των παρευρισκομένων.
    Θα μπορούσε ο κύριος Φιορεντίνος σαν πρόεδρος της Μπόχαλης να έχει φροντίσει για τον καθαρισμό του χώρου.
    Ευχαριστώ για την φιλιξενία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *