Ζάκυνθος

Ασυνείδητοι εγκατέλειψαν παλέτες με πλαστικό, χαρτί και φελιζόλ στη Λιθακιά (photos)

Τα  γεγονότα των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν ένα διαχρονικό έγκλημα εις βάρος του περιβάλλοντος της Ζακύνθου, αφού την ίδια ώρα που το Δημοτικό Συμβούλιο  Ζακυνθίων συζητούσε το τεράστιο πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης, οι εθελοντές στην Λιθακιά διαπίστωναν μια μεγάλη ποσότητα από ογκώδη, που κάποιοι ασυνείδητοι εγκατέλειψαν σε οικόπεδο του Δήμου. Το γεγονός που προκαλεί εντύπωση είναι πως επρόκειτο για δεματοποιημένες παλέτες από φελιζόλ, πλαστικό και χαρτί που προφανώς κάποιοι ήθελαν πολύ εύκολα να ξεφορτωθούν, εγκαταλείποντας τα σε ένα οικόπεδο με ξερά χόρτα μια από τις πιο ζεστές ημέρες του χρόνου και με τον κίνδυνο της πυρκαγιάς αυξημένο.

Οι εθελοντές ενημέρωσαν άμεσα τις αρμόδιες αρχές και κατά τη διάρκεια της προχθεσινής νύχτας ξεκίνησε η αποκατάσταση της περιοχής από τα αρμόδια συνεργεία καθαριότητας του Δήμου. Στο σημείο βρέθηκαν  από την πρώτη στιγμή  εκτός από τους εθελοντές και τους εκπροσώπους της κοινότητας Λιθακιάς, στελέχη της  υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της ΠΙΝ, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Στασινόπουλος.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Κ. Γαρδέλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή, προανήγγειλε νομικές ενέργειες σημειώνοντας πως θα υποβάλει μήνυση κατά παντός υπεύθυνου. Τόνισε δε πως δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι ασυνείδητοι μετατρέπουν το χωριό της Λιθακιάς σε χώρο εναπόθεσης ογκωδών!

«Ενημερώθηκα από τους εθελοντές μας πως απέναντι από την πίστα αυτοκινήτων στο οικόπεδο που χρησιμοποιείται ως  χώρος  στάθμευσης υπήρχαν παλέτες συσκευασμένες με ειδική πρέσα. Αυτή η συσκευασία έχει γίνει από κάποια εταιρεία. Το υλικό αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, με χημικά και χρώματα που σε περίπτωση πυρκαγιάς μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον ανθρώπινο οργανισμό» ανέφερε ο Πρόεδρος, σημειώνοντας πως ο ίδιος πολλές φορές κατά το παρελθόν ήρθε αντιμέτωπος με αντίστοιχα περιστατικά.

«Δυστυχώς στη Ζάκυνθο υπάρχει ατιμωρησία. Αυτό που γίνεται είναι ασέβεια όχι μόνο για το χωριό μας αλλά και για το σύνολο του νησιού μας. Ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο που τον κατασπαράζουμε. Δεν κάνουμε ούτε τα αυτονόητα. Αυτό όμως που βλέπουμε είναι ατιμωρησία» σημείωσε ο κ. Γαρδέλης, τονίζοντας πως οι ρυπαίνοντας θα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά.

«Αυτοί που ρυπαίνουν εγκληματούν και δεν είναι πολλοί. Προσωπικά θα κάνω μήνυση κατά παντός υπεύθυνου» ανέφερε ο Πρόεδρος σημειώνοντας πως υπάρχουν στοιχεία πάνω στις παλέτες που μπορεί να οδηγήσουν στους ενόχους. 

Μ. Π.

Ένα σχόλιο

  1. Τόσες κάμερες υπάρχουν στην ανηφόρα μέσα στο χωριό.Οι αρχές μπορούν να βρούν τον ένοχο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *