Quantcast

Γνώμες

Aς μην λησμονούμε την φέρουσα ικανότητα

Η κινητικότητα που υπάρχει στο χώρο των επιχειρηματιών του τουρισμού είναι κάτι θετικό, αλλά εκείνο που αναμένουμε είναι απτές εξελίξεις για σειρά σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν το νησί μας και που εδώ και πολλά χρόνια έχουν βαλτώσει.

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε συναντήσεις, κάτι που γινόταν από παλιά με το τέλος κάθε τουριστικής περιόδου και η νέα πραγματικότητα επιβάλλει αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο κλάδος γιατί η πανδημία δίνει την ευκαιρία να τις προωθήσουμε άμεσα.

Σε όλα αυτά είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως οι αρχές δεν πρέπει να απουσιάζουν αλλά να είναι παρούσες και να έχουν αυτιά και μάτια ανοιχτά γιατί μόνο η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα μας οδηγήσει στον επιθυμητό δρόμο.

Στα αμιγώς δικά μας και καθώς το νησί μας δεν έχει απέραντες εκτάσεις προς αξιοποίηση, οφείλουμε να επαναφέρουμε το θέμα της φέρουσας ικανότητας που απλά το θυμόμαστε κάθε καλοκαίρι, όταν οι υποδομές αδυνατούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση που υπάρχει για παροχή υπηρεσιών.

Σε αυτά που εμείς θεωρούμε πως πρέπει να μην αφεθούν στην τύχη τους  είναι και η επιμόρφωση των εργαζομένων στον τουρισμό, γιατί καλό θα ήταν να έχουμε επαγγελματίες σε όλους τους χώρους που παρέχονται τουριστικές υπηρεσίες.

Που δεν λύσαμε ακόμα ζητήματα όπως το νερό και η διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων, είναι πολύ σοβαρό, αλλά υπάρχουν σχέδια και δρομολογημένες λύσεις, αρκεί να εργαστούμε μεθοδικά και εντατικά προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *