Κοινωνία

Αρτοκλασία του Συλλόγου Αποδήμων Ζακυνθίων

Ο Σύλλογος Απανταχού Αποδήμων Ζακυνθίων «Ανδρέας Κάλβος» ετέλεσε με επισημότητα και κατάνυξη Αρτοκλασία «Υπέρ Υγείας των Απανταχού Αποδήμων Ζακυνθίων» στο πανέμορφο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στο Βουγιάτο.

Eφέτος μας έλειψαν τα αδέλφια μας που λόγω κορονοϊού δεν ήρθαν στην πατρίδα. Εμείς όμως που είμαστε εδώ συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε, διότι όπως όλοι ξέρουμε ο Σύλλογός μας είναι η παρουσία του ξενητεμένου στην πατρίδα. Είναι το στίγμα μας στην κοινωνία του νησιού που μας γέννησε και πού είναι οι ρίζες μας, Είναι για να μας αντιπροσωπεύει και να θυμίζει σε όλους ότι όλοι οι Ζακυνθινοί Απόδημοι αν και δεν έχουμε πάνα φυσική παρουσία στην Πατρίδα ποτέ δεν λείπουμε. Γι΄αυτό και εμείς που είμαστε εδώ, νιώσαμε έντονη την προσωπική απουσία τους, αλλά ξέραμε ότι νοερά ήταν μαζί μας. Μας έλειψαν όλοι, αλλά μας έλειψε και ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικολάος Μποζίκης από την Αυστραλία που πάντα ελάμβανε μέρος στην τελετή, αλλά και μας μιλούσε, μας έλεγε διάφορα και πάντα από καρδιάς.

Προεπισκόπηση εικόνας

Ο Ιερέας Διονύσιος Μαρίνος του Βουγιάτου ο οικοδεσπότης μαζί με τον Πάτερ Διονύσιο Αρβανιτάκη εφημέριο Ρωμηρίου και την πολύ ωραία εθελοντική χορωδία, μας βοήθησαν να ζήσουμε κατανυκτικές στιγμές.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε γρήγορα να περάσει αυτή η παγκόσμια δοκιμασία του κορονοϊού. Να είμαστε όλοι καλά και του χρόνου στην Αρτοκλασία μας, που ελπίζουμε να αξιωθούμε να κάνουμε πάλι στην Αγία Κυριακή, να είμαστε πολλοί – πάρα πολλοί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *