Αθλητισμός

ΑΠΣ Ζάκυνθος: Σε κλίμα έντασης η Γ.Σ. – “6” είναι οι πρώτοι επιχειρηματίες

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 5 Ιουνίου η κρίσιμη (2η) Γενική Συνέλευση του ΑΠΣ Ζάκυνθος με θέμα την διάδοχη κατάσταση του συλλόγου μετά τν παραίτηση του Στέλιου Γούναρη και Διονύσιου Κορωνιού αλλά και όλου του διοικητικού συμβουλίου του ερασιτέχνη.

Παρά τις προσπάθειες για ομαλό κλίμα και για ενότητα, η κατάσταση λίγο πριν το φινάλε άλλαξε άρδην με τις αντεγκλήσεις και τους διαξιφισμούς να παίρνουν την θέση της ομοψυχίας. Παρουσιάστηκε στη Γενική συνέλευση από τον Διονύσιο Κόκλα (Πετιλόν) η πρόταση των ζακυνθινών επιχειρηματιών να αναλάβουν την τύχη της διοίκησης.

Ήταν η μοναδική πρόταση στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα. Μια πρόταση η οποία από την μία είναι πλέον υπαρκτή, αλλά από την άλλη (μέχρι στιγμής) δεν είναι τόσο δυνατή για να αντεπεξέλθει στα “κυβικά” της Ζακύνθου! Καλό θα είναι στην επόμενη Γενική Συνέλευση να ισχυροποιηθεί οικονομικά αυτή η ομάδα των επιχειρηματιών, διότι το “αυτό το καράβι έχει μεγάλες απαιτήσεις. Επίσης αξίζει να σημειώσουμε την τρανταχτή απουσία ισχυρών επιχειρηματιών από την αίθουσα!

Αρχικά τον λόγο πήρε ο κος Κόκλας (Πετιλόν) ο οποίος εκπροσώπησε τους ανθρώπους της κίνησης. Αρχικά μίλησε για ενότητα, τόνισε πως δεν υπάρχει κίνηση αλλά αγάπη προς την ομάδα, και από την στιγμή που δεν υπάρχει ο μεγάλος επενδυτής, κάποιοι άνθρωποι αποφάσισαν να βάλουν πλάτη για να σηκώσουν αυτό το βάρος.

Ο κος Κόκλας δήλωσε η πρόταση αυτή είναι για όλους τους ζακυνθινούς που θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό το νέο διοικητικό σχήμα. μάλιστα όπως τόνισε χαρακτηριστικά “Οι πόρτες μας είναι ανοικτές σε όλους τους Ζακυνθινούς”. σε συνέχισε λέγοντας ότι ” δεν θέλουμε η ομάδα να πάει στο πρωτοδικείο και για αυτό τον λόγο βγήκαμε μπροστά”

Τέλος, ο κος Κόκλας ανέφερε τα πρώτα ονόματα των επιχειρηματιών τα οποία είναι τα εξής: Kόκλας Διονύσιος, Κολυβάς Νεκτάριος, Μυλωνάς Κώστας, Κοντόσταυλος Κώστας, Δημήτρης Κουτσογιάννης και Ακτύπης Γεώργιος. Κλείνοντας ο κος Κόκλας ανέφερε ότι στην συνέχεια θα μπουν και άλλοι επιχειρηματίες.

Στην συνέχει τοποθετήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Σάκης Γκλαβας ο οποίος έκανε πρόταση να γίνει ο κος Γούναρης, επίτιμος πρόεδρος και ο Διον. Κορωνιός πρόεδρος της ομάδας και μαζί με τα νέα μέλη να τρέξουν την ομάδα έτσι ώστε να γίνει ομαλή μετάβαση για ένα χρόνο. “Εγώ προσωπικά διαφωνούσα με τον κο Γούναρη για πολλά χρόνια, όμως πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι είναι ο αδιαμφισβήτητος διοικητικός ηγέτης του συλλόγου”, κατέληξε λέγοντας. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρο του Συλλόγου Παλαίμαχων ποδοσφαιριστών Μάκης Πυλαρινός έκανε λόγο για την ανάγκη ενότητας και τόνισε ότι ο Στέλιος Γούναρης δεν πρέπει να αποστρατευτεί, διότι έχει την εμπειρία να βοηθήσει την ομάδα. Ο Στράτος Κούρουμαλος μίλησε ότι η διαδικασία μετάβασης πρέπει να γίνει νόμιμα έτσι ώστε η ομάδα να αρχίσει από μια νέα αφετηρία.

Στην συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Στέλιος Γούναρης. Αρχικά μίλησε επί του διαδικαστικού. Ανέφερε ότι υπάρχουν 67 μέλη τα οποία είναι ενεργά και θα πρέπει η Γενική Συνέλευση να αποφασίσει αν θα μπορέσουν να εγγραφούν νέα μέλη όπως επί παραδείγματι οι νέοι επιχειρηματίες. Στο 2ο σκέλος της τοποθέτησης του ο κος Γούναρης ανέφερε ότι έχει τελείωσε από την ομάδα, παραμένει μέλος αυτής, δεν αποχωρεί αλλά φεύγει από την διοίκηση. Ο κος Γούναρης δήλωσε ότι δεν θα δώσει λευκή επιταγή σε αυτούς που θέλουν να τρέξουν την ομάδα και δεν πρέπει να την παίρνει κανένας από την ομάδα. Τέλος, έκανε μια τοποθέτηση που πυροδότησε το όλο κλίμα. Ο κος Γούναρης ανέφερε τα εξής: ” Έχω τελειώσει από την ομάδα. Δέχτηκα αήθη πόλεμο αυτές τις ήμερες από τον κο Κόκλα (Πετιλόν) και αλλά και από μέλη των οργωμένων οπαδών, οι οποίοι στα μέσα κοινωνική δικτύωσης με έβριζαν και μιλούσαν υποτιμητικά για το πρόσωπο μου”. Εκείνη την στιγμή δημιουργήθηκε μια ένταση άνευ προηγούμενου και πέρασε αρκετή ώρα μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα! Ο εκπρόσωπος των Απέναντι Διον Πέττας υπεραμύνθηκε των θέσεων του και έκανε λόγο ότι ουδέποτε συνέβη αυτό που τον κατηγορεί ο κος Γούναρης. ‘Σέβομαι και εκτιμώ τον Στέλιο Γούναρη” δήλωσε στο τέλος. 

Τον λόγο πήρε ο Διονύσιος Κορωνιός ο οποίος είπα τα εξής: “Θα μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα, αλλά με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δεν το κάνω. Έχουν μπερδευτεί θέσεις και οι ρόλοι σε αυτή την ομάδα. Η είσοδος του κου Κόκλα (Πετιλόν) γίνεται με την στήριξη των απέναντι και αυτό δημιουργεί άλλες συνθήκες, όπως έχουμε δει τις προηγούμενες ημέρες μια επιχείρησης αποδόμησης της προηγούμενης διοίκησης και φυσικά του ηγέτη Στέλιου Γούναρη” Και κατέληξε λέγοντας: “Aυτό που επιχειρούν και κάνουν στον κο Γούναρη θα το κάνουν σε οποίον διαφωνεί με τις επιλογές και επειδή ο χαραχτήρας μου δεν συμβαδίζει με αυτές τις νοοτροπίες αποχωρώ από την ομάδα”.

Τέλος, ο απερχόμενος γραμματέας του Ερασιτέχνη Νίκος Κοντονής δήλωσε ότι ευχαριστεί προσωπικά τον κο Γούναρη για όλα όσα πρόσφερε στην ομάδα με τους παραβρισκόμενους να χειροκροτούν.

Επί της διαδικασίας… Αυτό που αποφασίστηκε για να υπάρχει εναρμόνιση με το Καταστατικό και με τους νόμους που διέπουν τα σωματεία, την Ερχόμενη Κυριακή στην ίδια αίθουσα την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου με τα 67 μέλη αν είναι ταμιακώς εντάξει να έχουν το δικαίωμα ψήφου για να αναδείξουν το νέο διοικητικό Συμβούλιο που θα τρέξει την ομάδα τη νέα χρονιά. Την επόμενη Κυριακή θα παρουσιαστούν όλα τα νέα πρόσωπα αλλά και οι προτάσεις της νέας διοίκησης.               

Ένα σχόλιο

  1. Υπερ της πρότασης Κόκλα.
    Υπάρχουν υγιε΄΄ις επιχειρηματίες που μπορούν να αναλάβουν την ομάδα.
    Επειδή όμως η Λίγκα μας έχει στο στόχαστρο (λόγω εντιμότητος) πρέπει να μην τους δίνουμε αφορμές και αιτίες για τιμωρίες!
    Άξιος Πρόεδρος ο κ.Γούναρης αλλά η ομάδα πρέπει να αλλάξει πολιτική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *