Κοινωνία

Αποζημιώσεις για τα θερμοκήπια τους ζητούν οι παραγωγοί!

Δεκάδες  παραγωγοί που διατηρούν θερμοκήπια και κήπους βιώνουν τις συνέπειες που άφησε το πέρασμα του Ιανού στις καλλιέργειές τους σε Μπελούσι, Γερακάρι και αλλού και αυτό που φοβούνται είναι πως παρά τα τεράστια ποσά που καταβάλουν για την ασφάλεια της παραγωγής τους δε θα εισπράξουν ούτε ευρώ ως αποζημίωση.

Αντιπροσωπεία των παραγωγών, η πλειοψηφία των οποίων διατηρεί πόστο στην Λαϊκή Αγορά, επισκέφτηκε χθες τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Στασινόπουλο, ζητώντας την παρέμβαση της  ΠΕΖ και της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης για τις αποζημιώσεις των θερμοκηπίων που καταστράφηκαν.

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στην οποία συμμετείχε και ο Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κόμης, πρόκειται για εγκαταστάσεις για τις οποίες δαπανήθηκαν πολλά χρήματα ώστε να κατασκευαστούν σωστά και με ασφάλεια. Οι δυνατοί άνεμοι που έπληξαν τη Ζάκυνθο  παρέσυραν νάυλον, σίδερα και αλουμίνια προκαλώντας τεράστιες ζημιές και στην παραγωγή.

Και παρά το γεγονός ότι για τα κηπευτικά μπορεί να χορηγηθεί έστω και μια μικρή αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ, δεν ισχύει το ίδιο για τα θερμοκήπια, για τα οποία δεν προβλέπονται αποζημιώσεις ως κεφάλαιο παραγωγικό αν έχουν μικρή έκταση και πιο συγκεκριμένα μικρότερη από μισό στρέμμα.

Εκ μέρους των παραγωγών, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Αγοράς Β. Φλάμπουρας σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει παρέμβαση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για αποζημιώσεις που θα λαμβάνουν υπόψη τον μικρό κλήρο της Ζακύνθου, ενώ μετέφερε την μεγάλη απογοήτευση των παραγωγών που υπέστησαν ζημιές και παλιότερα αλλά χωρίς ποτέ να αποζημιωθούν.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *