Ζάκυνθος

Αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο του τουρισμού η διάταξη για την “ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΕ”

Οι αντιδράσεις της εκκλησίας, οι διεργασίες και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών φαίνεται πως οδήγησαν την κυβέρνηση να ξανασκεφτεί την δημιουργία της περίφημης εταιρείας για το ναυάγιο που εδώ και μήνες είχε εξαγγελθεί από τον πρώην υπουργό τουρισμού Χάρη Θεοχάρη. 

Το νέο στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή, με ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου 2021 και με τίτλο Πρότυποι Τουριστικοί Προορισμοί Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, Οργανισμοί Διαχείρισης και Προώθησης…”  αλλά σε αυτό δεν περιλαμβάνεται το κεφάλαιο για την ίδρυση της Ανώνυμης εταιρείας του δημοσίου με τίτλο ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΕ.

Αντίθετα παραμένει ως έχει το κεφάλαιο  για την δημιουργία της εταιρείας του δημόσιου με τίτλο «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας Aνώνυμη Eταιρεία» (Ι.Π.Ε. Α.Ε.)”.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει  τις πληροφορίες για  επανεξέταση του όλου ζητήματος υπό το πρίσμα των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί κυρίως από την εκκλησία στην περιοχή.

 Σύμφωνα με  πληροφορίες του -Ε- τις τελευταίες εβδομάδες το ζήτημα είχε αναλάβει να χειριστεί προσωπικά ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης Γιώργος Γεραπετρίτης. 

Ο κ. Γεραπετρίτης φέρεται να συζήτησε όλο το πλέγμα των αντιδράσεων που έχουν σημειωθεί σε σχέση με την επένδυση μιας εταιρείας ελεγχόμενη  από το κράτος του Κατάρ αλλά και των διεκδικήσεων της τοπικής εκκλησίας στην ευρύτερη περιοχή του ναυαγίου

Ως γνωστό η εκκλησία και ομάδα κατοίκων της περιοχής και η αντιπολίτευση είχαν καταγγείλει ότι η εταιρεία Ναυάγιο ΑΕεπρόκειτο να γίνει το όχημα για την εξυπηρέτηση των συμφέροντων των επενδυτών που βρίσκονται πίσω από την αγορά του ακινήτου των 15. 000 στρεμμάτων νότια και ανατολικά του κόλπου του ναυαγίου

Με ενδιαφέρον αναμένονται τις επόμενες ημέρες οι επίσημες τοποθετήσεις για το θέμα αυτό τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από την πλευρά της αντιπολίτευσης. 

ermisnewsroom

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *