Κοινωνία

Απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων από την παραλιακή λεωφόρο, ζητά το Λιμενικό Ταμείο

Αίτημα της νέας διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου

Την απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων από την παραλιακή λεωφόρο ανακοίνωσε το Λιμενικό ταμείο καθώς η τουριστική περίοδος ξεκίνησε και επιθυμεί την ευπρέπεια των χώρων.

Η Λιμενική Επιτροπή έδωσε τη σχετική ανακοίνωση στη δημοσιότητα και πλέον θα πρέπει σε συνεργασία με το Δήμο να βρεθούν σημεία για την εξυπηρέτηση της πόλης και των κατοίκων αλλά και των επιχειρηματιών.

Ακολουθεί η σχετική ενημέρωση με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Αναστάσιος Πλέσσας και αναφέρει τα εξής:

Το Λιμενικό ταμείο Ζακύνθου Σας γνωρίζει ότι με την υπ΄αριθ. 25/2020 απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής του
αποφάσισε ομόφωνα την απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων από την Χερσαία Ζώνη Λιμένος και συγκεκριμένα κατά μήκος της παραλιακής ζώνης επί της οδού Κων/νου Λομβάρδου.

Η τοποθέτηση των κάδων απορριμμάτων από τον ΦΟΣΔΑ εγένετο προ τριετίας-τετραετίας παράνομα και αυθαίρετα, παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται η τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων επί της χερσαίας ζώνης λιμένος.

Ωστόσο, πέραν της νομοθετικής ισχύος, η πραγματικότητα και αυτό που συμβαίνει καθημερινά επί της παραλιακής οδού, δηλαδή να διαχέονται τα «ζουμιά» επί του οδοστρώματος από τις σερνόμενες σακούλες των απορριμμάτων και από τα απορριμματοφόρα του Δήμου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μίαν άκρως αποπνικτική ατμόσφαιρα με έντονη δυσοσμία, καθιστά επιτακτική την ανάγκη άμεσης απομάκρυνσης των κάδων απορριμμάτων από την παραλιακή ζώνη και την απολύμανσή της.

Ιδίως δε, την στιγμή κατά την οποία εκκινείται η τουριστική σαιζόν.

Το γεγονός αυτό καθώς και τις προθέσεις του, το Λιμενικό Ταμείο Ζακύνθου έχει κάνει γνωστό τόσο προς τον Δήμο Ζακύνθου, όσο και προς το Τοπικό Συμβούλιο του Δήμου Ζακύνθου, το οποίο στην τελευταία συνεδρίασή με απόφασή του τάχθηκε υπέρ της απομάκρυνσης.

Κατόπιν αυτού, σας ενημερώνουμε ότι οι κάδοι απορριμμάτων, με πρωτοβουλία του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου, απομακρύνονται άμεσα από τα σημεία που ευρίσκονται σήμερα και σας παρακαλούμε όπως εξυπηρετηθείτε για την απόθεσή των απορριμμάτων σας σε άλλα σημεία όπισθεν της παραλιακής οδού, ή όπου υπάρχουν σημεία με κάδους απορριμμάτων.

Δεδομένης της εκπεφρασμένης επιθυμία απομάκρυνσης των κάδων, πολλών από εσάς, σας καλώ να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή αποφεύγοντας την απόθεση απορριμμάτων περαιτέρω επί της παραλιακής οδού και μην ξεχνάτε ότι η παραλιακή μας είναι το νησί μας ολόκληρο, είναι ο καθρέφτης του νησιού μας, απ΄ αυτό μας κρίνουν όλοι (ντόπιοι και τουρίστες).

Μπορούμε ν΄αλλάξουμε.

Μπορούμε να είμαστε καθαροί.

Έχουμε υποχρέωση σ΄όλους μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *