Ελλάδα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ! Διώκονται 7 για απάτη στο συμβόλαιο των 14.500 στρμ. στο “ναυάγιο”

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών παραπέμπονται να δικαστούν 7 άτομα ως υπαίτιοι παράνομη μεταβίβασης ακινήτου 14.500 στρεμμάτων στη βορειοδυτική Ζάκυνθο έκταση που αντιπροσωπεύει το 13% της συνολικής έκτασης του νησιού. Πρόκειται για την περίφημη αγορά του Εμίρη που έγινε για λογαριασμό της εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ ΑΕ με έδρα την Αθήνα και πωλητή τον Γεώργιο Χάρο τελευταίο κληρονόμο της οικογένειας Φλαμπουριάρη από την Αναφωνήτρια.

Την πληροφορία δημοσιεύει σήμερα Σάββατο η Εφημερίδα των Συντακτών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί οι  επτά κατηγορούμενοι, είναι ο πωλητής των 14.500 στρεμμάτων  Γ. Χάρος, η Πρόεδρος και Δ/νουσα Σύμβουλος της αγοράστριας Ανώνυμης Εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ, η συμβολαιογράφος που έφτιαξε τα χαρτιά για την αγοραπωλησία, ο τοπογράφος και τρεις  δασικοί κρατικοί υπάλληλοι, με τις κατηγορίες της ψευδούς  βεβαίωσης και απάτης από κοινού εις βάρος του Δημοσίου και ΝΠΔΔ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών στην πρότασή του, προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών προκύπτει:

Πρώτον, ότι η επίδικη και πωληθείσα έκταση των 14.467,49 στρεμμάτων, που πουλήθηκε από τον Γ. Χάρο, το 2014 στη μεσιτική Pimana, με βάση ένα βενετσιάνικο έγγραφο που έγινε δεκτό χωρίς να μεταφραστεί, δεν ανήκε στον φερόμενο ως πωλητή, αφού από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι αυτός κατέστη κύριος αυτής, με νόμιμο τρόπο.

Δεύτερον, ότι ψευδώς ο Γ. Χάρος ισχυρίστηκε ότι είχε στην ιδιοκτησία του και το νησάκι Άγιος Ιωάννης (Βρώμη) και το πούλησε στον εμίρη  – νέα κατηγορία για την οποία έγινε η συμπληρωματική ανάκριση.

Τρίτον, ότι όλα αυτά τελούσαν σε γνώση των κατηγορουμένων και μπορούσαν από την μελέτη των προσκομιζόμενων εγγράφων να γίνουν εύκολα αντιληπτά.

Τέταρτον, ότι η συνολική ζημία του ελληνικού δημοσίου και των ΝΠΔΔ, από την απατηλή αγοραπωλησία του 2014, ξεπερνά τα  17,6 εκατομμύρια ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης των Στέργιου Πιτσιόρλα και Σπύρου Σαγιά από την ΕΥΠ για θέματα που σχετίζονται με τη δράση των αγοραστών της επίμαχης έκτασης την περίοδο 2004 – 2006.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *