Ζάκυνθος

Απόφαση του Ελεγκτικού ανοίγει το δρόμο για μεταφορά απορριμμάτων από το Λίβα

Χθες έγινε και επίσημα γνωστή η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και πλέον μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς δεματοποιημένων απορριμμάτων από το Λίβα στην Πελοπόννησο. Η ενημέρωση έγινε από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου και πλέον θα πρέπει να ταχείς ρυθμούς να γίνουν όλα ώστε ο εργολάβος να ξεκινήσει την κατασκευή του εργοστασίου στο Λίβα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Κ. Μοθωναίου ανέφερε τα εξής:

Το “πράσινο” φως για την μεταφορά 10.000 τόνων  δεματοποιημένα Υπολείμματα της Μονάδας εκτός Ζακύνθου, την αποκατάσταση και επανατοποθέτηση 30.000 δεματοποιημένα υπολείμματα απορριμμάτων εντός της Μονάδας  και την κατασκευή υποδομών για την πρόληψη φυσικών καταστροφών (συμπεριλαμβανόμενης της πυρασφάλειας  και πυροπροστασίας του χώρου) σηματοδοτεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου με την οποία αποφαίνεται ότι δεν κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης μεταξύ της προσφεύγουσας ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία “Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) Ιονίων Νήσων Α.Ε.” και της παρεμβαίνουσας ενώνυμης εταιρείας με την επωνυμία “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ” με τον όρο ότι αυτό θα πρέπει να συμπληρωθεί κατά τα αναφερόμενα στο σκεπτικό.

Υπενθυμίζεται πως το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, με το όνομα “Ιανός”, που έπληξε το νησί της Ζακύνθου πριν από ένα χρόνο προκάλεσε μεταξύ άλλων αρκετές ζημιές στην εγκατάσταση της “Μονάδας προσωρινής Διαχείρισης των Απορριμμάτων” και στα παραγόμενα δεματοποιημένα υπολείμματα.

Ο περιφερειακός ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων κατέγραψε τις καταστροφές αυτές και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συντάχθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα και Δελτία για την χρηματοδότηση έργων και υπηρεσιών για την αποκατάσταση.

Αυτό σημαίνει πως το Ελεγκτικό Συνέδριο με την απόφασή του ενέκρινε την ανάθεση της αντίστοιχης Σύμβασης για την Ζάκυνθο και με το Έργο αυτό πρόκειται,

– Να μεταφερθούν 10.000 τόνοι  δεματοποιημένα Υπολείμματα της Μονάδας εκτός Ζακύνθου

– Να αποκατασταθούν και επανατοποθετηθούν 30.000 δεματοποιημένα υπολείμματα απορριμμάτων εντός της Μονάδας

– Κατασκευή υποδομών για την πρόληψη φυσικών καταστροφών (συμπεριλαμβανόμενης της πυρασφάλειας και πυροπροστασίας του χώρου).

“Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση παθογενειών και κρίσιμων προβλημάτων στη διαχείριση απορριμμάτων. Για την Περιφερειακή Αρχή και εμένα προσωπικά αποτελούν πρώτη προτεραιότητα η προστασία του περιβάλλοντος, η θωράκιση της δημόσιας υγείας και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Το έργο μας θα δικαιώσει τις επιλογές μας”, δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων Κατερίνα Μοθωναίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *